5 moduri prin care scapi de depresie

Depresia este o adevărată povară, poate afecta pe oricine și ne poate face să nu o recunoaștem în ochii noștri și a oamenilor din jurul nostru. Nu mai suntem cine am fost. Simțim că suntem nesemnificativi și inutili și ne este rușine de ceea ce am devenit. Aproape totul în viață, oricât de mic, este prea mult pentru noi. Din moment ce avem foarte puțină energie, cu greu ne putem ridica din depresie.

Suntem prinși în capcană și încercarea de a controla simptomele depresiei ne face să simțim că navigăm sub mare, în întuneric total: nu vedem nimic, nici măcar nu putem înota. Cum gestionăm lucrurile care par absolut imposibil de gestionat? Cum ne petrecem fiecare zi când depresia ne spune că suntem lipsiți de valoare și pierduți? Unii spun că există speranță!

Depresie: 5 moduri de a o depăși

Depresia poate fi combătută prin pași mici efectuați zilnic. Ai nevoie de ambiție, perseverență, disciplină și curaj, dar mai ales de sprijin din partea familiei și prietenilor. Este bine să vorbești despre ce ți se întâmplă. Uite cele 5 idei de reducere a depresiei până la 0.

  • Conștientizează problema!

Primul pas penru a scapă de depresie este acela de a conștientiza că ai o problemă și de a dori să scapi de ea. Gândurile negative nu te lasă să vezi dincolo de ele, așa că trebuie să lupți tu cu tine ca să poți depăși situația. După ce ai conștientizat că ai o problemă și cauza care te-a adus aici, lucrurile devin mai ușoare. Ideile de rezolvare apar mai ușor.

  • Vorbește despre asta

Nu te izola, nu te închide în tine! Dă afară tot ce te macină, luptă-te cu frica din interiorul tău pentru a deveni mai pozitiv. De la depresie la optimism este un pas, dar depinde doar de tine cât de mare este acel pas.

Cel mai bun remediu pentru a-ți depăși problemele este să vorbești despre ele, să le expui, să te descarci cuiva în care ai încredere. De cele mai multe ori, acest act îți aduce alinare. Indiferent de părerile și sfaturile celor din jur, te vei simți eliberat mental atunci când îți vei expune problemele.

  • Antrenează-ți mintea

Ține-ți mintea ocupată, doar așa poți supraviețui! Încercând să îți găsești activități pe care să te concentrezi, ai toate șansele să uiți de problemele care te macină. Fă ceva ce îți place!

Citește, scrie, studiază, fă sport, plimbă-te în natură, ieși la un film, întâlnește-te cu prietenii, încarcă-te cu energie pozitivă, astfel încât să uiți de depresia care a pus stăpânire pe mintea și sufletul tău. Unele persoane te pot ajuta să treci mai repede peste astfel de momente. De exemplu, un coach cu experiență.

  • Fă sport

Sportul este și el un factor important care te ajută să scapi de depresie.  Focusează-ți toată energia negativă și supărarea în sport și fă exerciții pentru a arde calorii. Dacă întreg corpul tău luptă pentru el și mintea ta va lupta pentru tine. Sportul este ca un joc de domino: un avantaj îl atrage pe altul făcându-te mai hotărât, mai mulțumit de imaginea ta, mai încrezător în forțele tale și, în cele din urmă, vei deveni o altă persoană.

La fel ca în sport, creierul trebuie antrenat să formeze legături neuronale noi. Trebuie învățat să vadă partea bună a lucrurilor în loc să se victimizeze, să se focuseze pe probleme și negativ, fapt ce atrage mai multe nenorociri în viața ta.

  • Ascultă muzică

Muzica este întotdeauna cea mai bună cale de a-ți induce o stare de bine rapid și sigur. Pune-ți căștile în urechi, ascultă melodia preferată la maxim, dansează, relaxează-te și o să uiți de toate gândurile negative pe care le-ai acumulat.

Sper că sfaturile mele să-ți fie utile, dacă te lupți cu depresia.

Concluzii

Cu toții trecem măcar o dată în viață prin depresie din cauza stresului, oboselii, lipsurilor, problemelor,etc, dar toate astea pot fi depășite și uitate dacă ne dorim să avem o viață mai bună și mai frumoasă. Unii dintre noi ne victimizăm prea tare și nu facem nimic pentru a depăși situația, fapt ce nu ne duce nicăieri. Depresia ne face să ne cufundăm în probleme ca o scuză pentru temerile noastre.

Ideea e că depresia este o stare mentală care ne afectează întregul organism dacă o lași să acționeze. Ea îți aduce temeri din ce în ce mai mari și te face să nu mai vrei să trăiești. Vezi totul doar în nuanțe de gri și nu ai motive să zâmbești, uneori nici să ieși din pat sau să te schimbi din pijamale.

Tot ce face este să îți aducă previziuni de rău, că totul va merge prost și să te facă să nu acționezi din teama că nu vei reuși. Îți slăbește încrederea în sine și te face să te simți neînsemnat. Asta dacă o lași. Dacă te lupți cu ea vei înțelege că ai valoare, fiecare are atuurile și calitățile sale, iar viața ta este așa cum ți-o faci.

Dacă gândești pozitiv, orice problemă va avea o rezolvare ușoară și vei ieși rapid din încurcături. O stare mentală pozitivă te menține sănătos fizic, psihic, emoțional și îți aduce o viață bună.

Așa că alege: vrei să fii nefericit și depresiv sau fericit și optimist cu viața ta?

Rămânem conectați
Ultimele Articole