5 motive să apelezi la un consultant în afaceri

Înființarea unui business sau dezvoltarea sa sunt decizii care cer atât timp, cât și energie și cunoștințe. De cele mai multe ori, persoanele apropiate nu știu cum să te ajute tocmai pentru că nu au cunoștințele sau experiența necesară în ce vrei tu să faci. De aceea, ajutorul trebuie să vină din exterior, de la persoane specializate pe asta. Ai nevoie de un consultant în afaceri. Îți oferă educație și consiliere în afaceri.

5 motive să apelezi la un consultant în afaceri

Studiile au relevat că 92% dintre proprietarii de business-uri mici au afirmat că un mentor ajută la creșterea și dezvoltarea unei afaceri. Din păcate, doar 22% dintre aceștia au avut parte de ajutorul și îndrumarea unui mentor atunci când au început.

Cu ce te poate ajuta un consultant în afaceri?

Pentru a atinge succesul în afaceri, ai nevoie de un consultant care să îți ofere ghidare, exemple, să fie acolo pentru tine la nivel emoțional. Când ai nevoie de un șut în fund pentru un pas înainte, acesta să ți-l ofere.

Experiență practică

Mentorul îți poate oferi informații din experiența practică pe care o are. Este esențial să accepți și urmezi sfaturi de la persoane care au trecut prin ce treci tu acum. Chiar dacă ești în acel punct în care vrei să te dezvolți pe tine și citești foarte mult, nu tot ce se află în cărți este de ajutor. Cele mai intime experiențe și descoperiri nu se fac publice, ci rămân doar în memoria sau cercul de apropiați al acelui antreprenor.

Rata de succes

Cei mai importanți și populari antreprenori ai planetei au vorbit despre cum mentorul i-a ajutat să treacă peste clipele grele și le-a călăuzit pașii spre soluții la problemele cu care se confruntau. Șansele de a atinge succesul cresc atunci când ai o persoană care să te îndrume și care să analizeze obiectiv situația în care te afli.

Încredere în sine

Ceea ce poate face un mentor, dar nu și o persoană apropiată, oricât de mult ți-ar dori binele, este să te ajute să ai încredere în tine. Pentru a-ți crește încrederea în tine un consultant va lucra fix cu temerile tale și te va ajuta să le înfrângi una câte una. De altfel, vei vedea fiecare provocare ca pe o oportunitate de a te dezvolta.

Reziliență

Un consultant în afaceri te va ajuta să reziști pe piață mai mult timp chiar dacă uneori vrei să renunți. Primii ani de activitate sunt decisivi pentru succesul afacerii tale. Este important să rămâi pe poziții chiar dacă lucrurile nu merg foarte bine. Studiile au arătat că aproximativ 30% dintre afaceri nu trec de primii 2 ani, 50% nu ajung sa aibă 5 ani vechime. De ce? Pentru că antreprenorul se demotivează și renunță la visul său.

Inteligență emoțională

Dacă nu ai inteligență emoțională, poți să o capeți cu ajutorul unui consultant în afaceri. Acesta te poate ajuta să ai un control mai puternic asupra emoțiilor tale și să le stăpânești TU pe ele, în loc să fie invers. Stresul este o problemă gravă a antreprenorilor care devin mai agresivi și iau deciziile bazate pe starea emoțională. Un consultant în afaceri te poate ajuta să îți creezi un scut împotriva emoțiilor negative și să iei cele mai bune decizii.

Creșterea și dezvoltarea unei afaceri este un process de durată care necesită timp, energie, efort, bani și multe emoții. Dacă nu ești ajutat și dacă nu îți stăpânești emoțiile, cel mai probabil vei renunța la afacerea ta. Cu ajutorul unui consultant în afaceri sau mentor, cum vrei să îi spui, vei reuși să atingi obiectiv după obiectiv dacă ții cont de sfaturile sale.

 

Rămânem conectați
Ultimele Articole