tinerii vorbesc

Am găsit proiectul Tinerii Vorbesc pe YouTube pentru că mă interesează dezvoltarea personală și oamenii care încurajează exprimarea liberă. Descoperă aici ce face acest proiect și pentru cine.

 1. Despre misiunea ONG-ului

  • Care este misiunea principală a organizației voastre?
  • Cum v-ați început activitatea și ce v-a inspirat să porniți acest drum?

Misiunea proiectului „Tinerii Vorbesc” este de a promova și susține vocea noii generații. Povestea acestui proiect face parte din propria mea poveste de viață.

Totul a început când eram în clasa a IX-a, la profilul matematică-informatică, și simțeam o nevoie copleșitoare de a fi ascultată, văzută și înțeleasă. Probabil că acest lucru era firesc pentru acea vârstă, deoarece în perioada respectivă am întâlnit mulți tineri care aveau aceleași dorințe. Nu găseam un context în care să îmi pot exprima „multele cuvinte”, emoțiile și ideile în folosul oamenilor.

Așa că am încercat să creez un loc în care să pot face acest lucru, alături de alți tineri care aveau visuri asemănătoare. Unii prin „editare”, alții prin „fotografie”, alții prin marketing, etc. Mi-am dorit o lume în care tinerii pot alege cine vor să fie, un „tărâm” unde talentul își găsește sensul și semnificația în bine și spre bine.

Astfel, a fost pusă prima cărămidă a podcastului „Tinerii Vorbesc”. Timp de 3 ani am construit acest proiect doar prin voluntariat, iar după ce am împlinit vârsta legală, am înregistrat oficial asociația. Zeci de tineri au contribuit la dezvoltarea acestui proiect, am realizat numeroase podcasturi filmate și sute de materiale video.

2. Beneficiarii și impactul

  • Cui vă adresați? Care sunt categoriile de oameni pe care îi ajutați cel mai mult?
  • Puteți împărtăși o poveste a unui beneficiar al cărui parcurs a fost schimbat datorită intervenției voastre?

Ne adresăm tinerilor, adolescenților, dar și adulților și vârstnicilor care vor să-i susțină pe aceștia, să-i înțeleagă sau să-i inspire. Mulți tineri au beneficiat de diverse aspecte ale acestui proiect. Unii și-au descoperit adevărata pasiune, făcând voluntariat în cadrul proiectului.

De exemplu, una dintre tinerele care a început să facă voluntariat încă de la începutul proiectului și-a descoperit pasiunea pentru marketing prin prisma acestuia. O altă invitată a avut parte de noi colaborări după ce a participat la podcastul nostru.

3. Activități și proiecte

  • Care sunt principalele proiecte și inițiative pe care le derulați în acest moment?
  • Ce diferențiază abordarea voastră față de alte organizații similare?

În prezent, filmăm podcasturi, organizăm giveaway-uri, promovăm tinere talente, creăm conexiuni între tineri și profesioniști din diverse domenii, iar, de asemenea, colaborăm cu diverse evenimente. Ce ne diferențiază față de alte organizații similare este faptul că totul este creat de tineri, gândit de tineri, autentic, imperfect, cu mult curaj și pasiune.

4. Rezultate și realizări

  • Care este cel mai mare impact pe care l-ați avut până acum? Există cifre sau date relevante pe care le puteți împărtăși?
  • Ce v-a impresionat cel mai mult în munca voastră până acum?

Până acum, avem în jur de 12.000 de urmăritori pe toate rețelele de socializare și mai multe videoclipuri care au ajuns virale.

Totuși, simți cu adevărat că faci ceea ce trebuie atunci când primești mesaje de la tineri aflați în situații dificile care doresc să-și spună povestea sau să găsească sprijin în proiectul nostru. Un exemplu emoționant este când ne-a scris o tânără de la un orfelinat, cu o poveste de viață demnă de film, care, la 18 ani, dorea să vină la noi în podcast pentru a-și împărtăși povestea și adevărul care o apasă.

5. Colaborări și sprijin

  • Cu cine colaborați? Cum vă sprijină partenerii și voluntarii în activitatea voastră?
  • Cum poate cineva să contribuie la misiunea voastră – fie financiar, fie prin voluntariat?

Colaborăm cu tineri, cu adulți, cu oricine dorește să participe la proiect cu sufletul deschis , , dar și cu cei care au afaceri sau servicii și doresc să facem barteruri, giveaway-uri, etc. De asemenea, colaborăm cu organizatori de evenimente care doresc ca acestea să aibă o atmosferă tânără, autentică și plină de emoție.

Cine dorește să contribuie poate să ne scrie pe rețelele de socializare, să completeze formularele 230 și cel pentru firme cu impozit pe profit  sau să trimită sprijin financiar pe contul asociației. Apreciem enorm ajutorul fiecăruia și orice faptă bună pe care doresc să o aducă.

Date de contact: carinadianatanaselea@gmail.com, 0774900775.

Instagram Facebook YouTube.

6. Obstacole și lecții

  • Care sunt cele mai mari provocări cu care vă confruntați ca organizație?
  • Ce lecții importante ați învățat de-a lungul timpului în încercarea de a aduce schimbare?

Una dintre cele mai mari provocări este faptul că în calitate de fondatoare , fiind o tânără de 18-19 ani, este dificil să găsesc sponsori și să îi conving pe oameni că nu vârsta contează, ci calitatea a ceea ce livrezi. De asemenea, este greu să menții un echilibru între toate activitățile atunci când ai doar 15-16 ani, să coordonezi echipe, să faci negocieri, să gândești strategii și să fii totodată și adolescent. Am învățat că există loc pentru oricine poate aduce valoare, există loc pentru oameni de calitate și pentru proiecte cu esență, indiferent de preconcepțiile care există.

7. Viziunea de viitor

  • Unde vedeți organizația voastră peste 5 ani? Ce obiective mari aveți pentru viitor?
  • Ce proiect nou v-ar plăcea să inițiați dacă ați avea mai multe resurse?

Îmi doresc ca peste 5 ani brandul „Tinerii Vorbesc” să fie cunoscut în toate județele și orașele din România, iar măcar câțiva tineri din fiecare localitate să își găsească sprijinul, curajul și inspirația în acest proiect.

Ne dorim să organizăm caravane în toată țara și conferințe în cadrul cărora tinerii să aibă ocazia să se conecteze cu profesioniști din diverse domenii și să se educe ș în afara sistemului educațional.

Vrem ca toți cei care doresc să-și împărtășească povestea sau să se implice în domenii precum actoria, antreprenoriatul, marketingul , muzica, pictura etc să aibă un sprijin real din partea noastră. De asemenea, dorim ca podcasturile noastre să evolueze și să ajungă să aibă formate specifice și pentru radio sau televiziune.

8. Mesaj pentru comunitate

  • Cum pot oamenii să facă o diferență în comunitatea lor, chiar și fără resurse financiare mari?
  • Ce mesaj ați dori să transmiteți celor care citesc acest interviu?

Oamenii pot face o diferență în comunitatea lor dacă au dorința de a-și găsi locul potrivit. Găsindu-și locul, vor găsi și dăruirea, pasiunea și talentele de a aduce plus valoare lumii în care trăiesc. Totul începe prin a te cunoaște pe tine însuți pentru a putea dărui din tot sufletul. Astfel, îți găsești împlinirea și ajuți și alte persoane.

Le-aș transmite că putem fi cine vrem să fim în această lume, chiar dacă nu o înțelegem întotdeauna. Nu trebuie să o descifrăm, ci doar să ne hrănim cu frumosul, binele și bucuria din ea și să le multiplicăm. Să creadă că nu contează de unde pornești, ci contează unde vrei să ajungi.

Nu ne definește începutul, ci procesul, felul în care alegem să gândim, să simțim, să eșuăm și, mai ales, să ne comportăm în fața succesului.

Valoarea omului nu este dată de ceea ce are, ci de câte vieți poate schimba în bine cu ceea ce are. Acesta este sloganul meu.

Mulțumesc, Carina pentru disponibilitatea ta și mult succes în tot ce faceți!

Scris de

Oana Păuna

Din scris și pasiune apar rezultate. Content writer de 11 ani, social media manager de 4 ani, Oana susține antreprenorii/soloprenorii/freelancerii să își crească vizibilitatea în online prin conținut plin de emoție. Totul fără bătăi de cap și stres. Te invită la o discuție gratuită de cunoaștere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *