Anxietate – 5 cărți care te ajută să-i reduci vocea

Anxietatea. Frica de a comunica. Bucuria de a te retrage în propriile gânduri. Confortul acesta patologic, demonic, pe care ni-l oferă retragerea și ideea de a rămâne într-o zonă în care alegem să ne simțim „în siguranță”, deși nu ne dăm seama că ne impunem atât de multe bariere.

Atunci când simți că nu mai ai scăpare, există „mentori” care să îți arate calea cea bună, care să îți dea sfaturi și exemple de viață, care să te învețe, să teia de mână și să te ghideze înapoi spre lumină. Iar acești mentori sunt cărțile, respectiv oamenii care au trecut prin aceleași lucruri și le cunosc.

Tocmai din aceste motive, cărțile reprezintă aliați de valoare în lupta împotriva anxietății, dar nu numai. Reprezintă resurse valoroase din care ne putem inspira și pe care le putem integra și în propriile noastre vieți, pentru a mai reduce din vocea violentă a anxietății.

Pentru a ști cum să o gestionăm, de unde să începem și care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgem pentru a avea succes. Lecții de viață, lecții care ne învață într-un mod accesibil cum trebuie să abordăm astfel de situații pentru a reuși să plecăm din spatele gratiilor și să trăim cu adevărat.

Lecții de optimism

O carte care este o lecție despre fericire. Despre cât de accesibilă este fericirea, plecând de la un principiu universal valabil: în fiecare dintre noi există toate forțele de care avem nevoie atât pentru a lupta și reuși, când și pentru a manifesta minuni.

Lecțiile sunt organizate pe 14 teme, de la lecții simple, comune, până la lecții de importanță vitală. De-a lungul lor, învățăm cum să ne comportăm în grupuri, cum să ne depășim fricile, cum să creăm și cum să ne bucurăm de ceea ce suntem și de modul în care viața noastră ne pregătește atât de multe surprize.

Deși este o carte despre optimism, mie mi s-a părut o carte despre anxietate și cum putem să ne schimbăm modul de gândire.

Rănile emoționale

Temeri. Frici. Traume. Da, toate izvorăsc din rănile emoționale cu care de-a lungul anilor, încă din copilărie, ne-am ales. Frica de a vorbi în public, de a fi abandonați, de a iubi și de a fi iubiți, frica de a ieși în evidență și de a ne face vocea auzită.

Cu cât căutăm să ne eliberăm de ele, cu atât pare că ne afundăm tot mai mult într-o groapă fără sfârșit. Această carte m-a ajutat nu doar să descopăr care sunt rădăcinile acestor frici și suferințe, ci și cum să mă eliberez de ele, reușind astfel să îmi câștig forța interioară de care aveam atât de multă nevoie.

Părinții toxici – motivul de ce ai anxietate

Doar atunci când vom reuși să ne vindecăm rănile din copilărie, să facem pace cu copilul nostru din interior – doar atunci vom reuși să recăpătăm controlul total asupra vieții noastre. Un ghid de dezvoltare personală extrem de valoros și important, cu studii de caz, scris de către dr. Susan Forward care a avut de-a face cu numeroși pacienți cu părinți toxici.

Ea ne ajută să înțelegem cum putem traduce anumite situații, anumite vorbe și cuvinte din partea părinților, în timp ce descoperim o nouă lume a încrederii, vindecării emoționale și iubirii față de propria persoană.

Puterea cuvântului rostit

Despre cum cuvântul rostit ne poate schimba viața, deoarece conțin o putere imensă, o valoare spirituală incredibil de complexă. Cum ne putem transforma viața în ceea ce dorim, asta își propune cartea de față să ne învețe. Despre cum să ne înțelegem dorințele și cum să muncim în direcția a ceea ce cu adevărat ne dorim.

Succesul, fericirile noastre, viața noastră – toate depind în primul rând de stăpânirea de sine, de echilibrul, armonia și ritmul cu care ne trăim viețile și cu care alegem să ne ținem la braț în tot ceea ce facem. O carte deosebit de valoroasă!

Manualul femeii de succes

Andra Olarean spune că: „Nu e nimic rău să descoperi că ai o viață ne fericită. Greșit e să te resemnezi și să nu faci nimic”. Și tocmai asta ne învață această carte: cât de frumoasă, apreciată, iubită, fericită și împlinită este femeia de succes. Cartea te învață cum să devii ceea ce poți cu adevărat să fii – cea mai bună versiune a ta.

Învățând despre carieră, alimentație, sport, secretele fericirii, meditație și dragoste, cartea este o adevărată comoară pentru cei care vor să își audă cum le sună vocea interioară: o voce plină de forță, pasiune și determinare.

Rămânem conectați
Ultimele Articole