Legătura dintre Xanax și anxietate

Știi care este cea mai complicată parte atunci când suferi de o boală sau o tulburare cum ar fi anxietatea? Să (îți) recunoști. Doar acceptând situația de drept, vei reuși să găsești soluția sau să apelezi la ajutorul altora pentru a o identifica. Anxietatea este una dintre tulburările în cazul cărora dacă nu îți recunoști la timp, poate avea consecințe grave.

De cele mai multe ori, persoana în cauză nu are habar de ce se simte astfel și nici la cine să apeleze. Ia acele stări drept zile proaste, stări negative, depresie sau pur și simplu o personalitate mai negativistă din fire.

Totuși există momente când acele stări de rău devin de insuportat și nu știe ce să mai facă. simte că o să o ia razna, dar teama o blochează și nu ia nicio decizie, nu schimbă nimic în lifestyle-ul curent.

Apelarea la un specialist este cea mai bună decizie atunci când simți că nu mai poți gestiona situația. În funcție de cauza care îți provoacă anxietatea, un terapeut îți va propune un tratament, o serie de recomandări sau ședințe care te pot ajuta.

Unii terapeuți preferă să nu apeleze la tratament medicamentos, pentru că în acest fel, pacientul nu poate resimți cu adevărat anxietatea și nu va învăța să o înfrunte.

Aceștia consideră că doar prin trăirea anxietății, persoana poate afla cum să o înfrunte. Totuși, în unele situații specialiștii recomandă și includerea unui tratament medicamentos, iar cel mai popular medicament cunoscut pentru tratamentul anxietății este Xanaxul.

Dacă este luat sub recomandarea unui specialist și în condiții corespunzătoare, te poate ajuta în lupta împotriva anxietății. De obicei, acest preparat se recomandă doar în cazurile în care anxietatea a ajuns la o formă severă. Dacă nu știai, acest medicament se ia doar cu rețetă și este un adjuvant care ajută persoana în cauză să calmeze acele voci care o panichează mai rău decât este.

O ajută să se calmeze practic amorțind acea parte a sistemului nervos care o face să simtă panică și îi oferă simptome din cele mai variate.

Amețeli, stări de greață, vomă, agitație, tremuratul mâinilor, slăbiciune în picioare, vedere încețoșată sau dublată, transpirații sau palpitații, senzații de ultra încălzire a corpului, diaree sau meteorism – toate sunt simptome pe care un atac de panică/ anxietatea le pot oferi.

Xanaxul este un medicament ce conţine substanţa activă alprazolam. Aceasta aparţine unui grup de medicamente denumite benzodiazepine. Rolul acestui grup de pastile- benzodiazepinele este de a afecta activitatea chimică din creier pentru a susţine somnul şi a reduce anxietatea şi îngrijorarea.

În același timp, acestea sunt cunoscute pentru starea de dependență pe care o pot provoca, de aceea se recomandă ca perioada de tratament să nu depășească 12 săptămâni. De asemenea, este recomandat ca medicul să urmărească atent istoricul medical al pacientului cu privire la probleme cu alte substanțe care pot provoca dependență (alcool, droguri).

Xanaxul este un preparat care poate deveni periculos atât în cazul în care este utilizat o perioadă prea lungă de timp, pentru că ar putea crea dependență, dar și în cazul în care se renunță prea brusc la administrarea acestuia.

De asemenea, în timp, pacienții pot simți că doza prescrisă inițial nu mai are efect și tind să crească doza administrată pentru a calma mai rapid anxietatea și episoadele de atacuri de panică. Acest comportament poate fi extrem de periculos, pentru că determină o dependență față de produs.

De multe ori, pacienții au tendința de a lua Xanax mai ales atunci când s-au ciocnit de un factor care le declanșează stările de anxietate. Aflându-se față în față cu aceeași stare de frică, panică, neliniște și cunoscând efectele pe care acest medicament le are asupra lor, pacienții aleg calea ușoară- să consume Xanax.

În douăzeci de minute de la administrare apare efectul de liniște, relaxare sau somnolență și toate problemele dispar. Totuși, atunci când dispare efectul acestor medicamente, revii la realitate. Trebuie să înveți să confrunți cauza pentru a reuși să găsești soluția.

Chiar dacă pe moment, administrarea Xanaxului poate fi o soluție bună, în timp îți va produse și mai multe probleme decât ai avut inițial. Pentru a scăpa de anxietate, trebuie să o înfrunți, să înveți cum sa o gestionezi, aceasta este singura cale pentru a rezolva problema.

Rămânem conectați
Ultimele Articole