Știi acele zile când te bântuie un gând și nu reușești să îl alungi pentru că nu ai răspunsul la ce te întreabă? Ei bine, aveam deja două gânduri care mă sâcâiau de ceva timp și nu știam cum să scap de ele. Atunci când te îndoiești de ceea ce faci în domeniul profesional, ai nevoie de o părere competentă în acel domeniu sau măcar în antreprenoriat în general.

Ce te faci când ești singur cuc?

Nu pentru că ești pustnic pe un munte, ci pentru că prietenii și familia nu te pot ajuta pe domeniul tău. Ei fac parte din alt sistem și dacă privești dinspre ei spre tine, tu ești elementul rebel, oaia neagră, cum s-ar zice. Dacă privești dinspre tine spre ei, tu ești singurul cu adevărat liber și pasionat de ce face.

Îmi stăteau pe cap două gânduri și anume:

  1. Oare fac bine că mă promovez atât, eu și cursurile mele, fac și content writing, și social media, și customer service? Oare m-am băgat în prea multe sau așa e normal, e bine pentru ce-mi doresc de la viață?
  2. Am avut două cliente care nu mi-au mai răspuns după ce am livrat ceva și nu știam cum să procedez. Să pierd bani pe munca mea? Am mai pierdut, nu mă afectează atât de tare. Ceea ce mă enervează la culme e să fi stabilit deja cu mine însămi cât am progresat și să trec prin situații vechi. Gen, parcă am mai trecut prin asta? De ce se repetă și ce am de învățat de aici? Mă fac de râs dacă sun să întreb ce se întâmplă sau ar fi mai bine să las totul baltă și să accept acest ghosting profesional?

Aceste două dileme mă țineau trează seara nefiind în stare să-mi opresc creierașul din a pune întrebări și a încerca să își dea singur răspunsurile. Oare e normal, e bine, e corect, e benefic? Aceste întrebări de etică mă făceau să și visez dilemele din timpul zilei.

Într-o zi, am aterizat pe grupul Antreprenoare de pe Facebook. Acolo am văzut iar, ca un făcut, vorba țăranului, postarea cu #fiivoceauneiantreprenoare și m-am gândit, ia să mă bag și eu în horă. Că doar și eu sunt antreprenore și am ceva de oferit.

Am spus că ofer un articol de 500 cuvinte și o postare social media. Pentru că nu am specificat că ofer doar unei persoane m-am trezit cu vreo 5 antreprenoare interesate. Le-am zis tuturor da și am setat cu prima persoană termenii, persoană care este un coach profesionist și care oferea o sesiune gratuită de coaching.

Se numește Georgiana Ghiță și în ziua sesiunii, în timpul meetingului pe Google Meet, eu nu o auzeam pe ea, dar ea mă putea auzi. Culmea că înainte de acel meeting, eu nu puteam fi auzită de o altă persoană. Am trecut peste aceste probleme logistice rapid și ne-am mutat pe Whatsapp unde totul a mers strună. Dacă eram versiunea mea de acum 3-4 ani, aș fi ieșit din meeting și aș fi renunțat la acel serviciu făcând ghosting. Da, neprofesional, lipsit de educație până la urmă, dar acele persoane nu ar fi bănuit vreodată că nu lipsa educației m-ar fi determinat să fac ghosting și o impresie proastă, ci o anxietate mare cât casa. Această anxietate mă determina să fug de fiecare dată când aveam o dificultate, o provocare, în loc să perseverez până reușesc.

4 ani mai târziu, mi-am dorit acea ședință de coaching, știam că o atitudine greșită mă poate periclita în online, am făcut totul ca la carte, cu răbdare și perseverență. Deși nu prea știam cu ce se mănâncă acest coaching profesional, am aflat imediat că nu e o ședință în care mi se dau răspunsurile pe care le caut, ci eu le găsesc în interiorul meu.

Aha!

Deci întrebările mele aveau deja răspuns în sinea mea, doar că eu nu auzeam acea voce, așa cum nu o auzeam pe Georgiana la început de ședință. În vreo 20 minute aveam deja clar că eu știu ce am de făcut, ce-mi doresc, doar că mă împiedic în propriul sindrom al impostorului, o nesiguranță de sine, lipsă de încredere în sine care-mi alungă claritatea. Vechile mele probleme erau din nou confirmate. Nu le-am depășit total. Încă mai am de lucrat la ele, dar sunt pe calea cea bună.

De la o sesiune în care intrasem un pic stresată că nu știam cum o să fie, ce o să facem, am ieșit radioasă, mulțumită și mândră de mine că știu și pot atât de multe! Trebuie doar să îmi reamintesc din când în când de UNDE am plecat și UNDE am ajuns!

Așadar, prin întrebări bine țintite, însoțire, calmitate și răbdare părintească, Georgiana m-a ajutat să elucidez misterele acelui moment al vieții mele. M-am reîntors la munca mea gândindu-mă că vreau closure la acele 2 colaborări. Măcar să știu ce s-a întâmplat, de ce nu au mai dat vreun semn de viață, dacă pot face ceva și cel mai important lucru, dacă mai vor să colaborăm sau NU.

2 ore mai târziu, cu vocea tremurândă și o singură frază pregătită sunam cele 2 persoane și clarificam situațiile. Colaborările vor continua, fetele și-au cerut scuze și mi-au mulțumit pentru perseverență. Nu de asta sunt capricorn încăpățânat? Ca să urc pe cele mai înalte stânci negre!

Deci, coachingul oferă claritate, încredere în sine, răspunsuri, direcții și curajul de a încerca lucruri noi! O recomand pe Georgiana Ghiță care își face profesia impecabil, și care, sunt sigură că va schimba viața multor antreprenoare din țara noastră și nu numai. O puteți găsi aici.

Curaj și claritate în business!

1 Comment

  • […] ce vrei să faci. Ce frumos e că eu am ajuns sădescopăr asta și cât de multe am obținut din prima sesiune de coaching. M-amsimțit ascultată și nejudecată, nu credeam că mă poate ajuta atât de multcoaching-ul” […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *