Planner-social-media-management-tiparit

Când vinzi produse online, ai nevoie de texte peste tot pentru a vinde. Dar întrebarea ce se impune este: cum scrii descrieri de produs care vând?

Află aici cum scrii descrieri de produs care vând

Din experiența mea de client când cumpăr un produs mă atrage o descriere care-mi răspunde și la întrebările pe care le am, dar să sune și atrăgător, cu o doză de amuzament pe lângă explicațiile clare pe care le caut.

O chestie interesantă găsită într-un articol este formula C.A.B. care presupune să oferim caracteristici despre produs (aspecte tehnice, marcă, ingrediente, funcții, etc.), beneficii (de ce este produsul potrivit pentru client, la ce ajută și ce rezultate aduce în viața clientului – mereu orientarea să fie către client) și avantaje, adică aducem argumente despre de este mai bun produsul pe care noi îl vindem și de ce acesta e cel mai potrivit pentru client.

Dar cred că cel mai bun principiul care te ajută să vinzi un produs este să vinzi o experiență, o emoție, o poveste, nu doar un produs (asta cică se face prin storytelling, dar nu știu ce înseamnă și cum se face, eu știu cum aș face-o eu, la nivel de ,,după ureche’’ – poate îmi dai să fac o descriere a unui produs să vedem ce iese.

O altă tehnică e să includem multe elemente și cuvinte senzoriale, deoarece oamenii iau decizii împinși fiind de emoții și senzații, pe care le justifică apoi prin raționamente logice.

Mai repede scot cardul când simt că acel produs mi-ar aduce bucurie, satisfacție, recunoștință sau m-ar scăpa de stres/frică/frustrare/oboseală decât dacă te focusezi pe caracteristicile produsului.

Un exemplu bun ar fi că mulți cititori cumpărăm, mai degrabă, o carte după copertă decât după descrierea lungă (multe nu sunt scrise conform principiilor găsite în articol). Pozele sugestive pentru produs, atractive, misterioase sunt și ele o practică bună pentru a convinge la nivel senzorial clientul că are nevoie de produsul acela și e cea mai bună alegere

Și, bineînțeles, ce întărește decizia de cumpărare a unui produs sunt cât mai multe recenzii și poze de la clienți.

Iar un principiu pe care ar trebui să-l urmeze mai multe firme și persoane când vine vorba de descrierea unui produs este să scrie o descriere ușor de citit, parcurs și nesolicitant pentru client (de exemplu o descriere succintă cât mai aerată în spațiere, chestii cheie marcate cu bolt sau italic, liniute, etc.).

Descarcă ebookul Checklist profil Instagram, Facebook care vinde pentru soloprenoare în 2025 creat special pentru tine!

Scris de

Oana Păuna

Din scris și pasiune apar rezultate. Content writer de 11 ani, social media manager de 4 ani, Oana susține antreprenorii/soloprenorii/freelancerii să își crească vizibilitatea în online prin conținut plin de emoție. Totul fără bătăi de cap și stres. Te invită la o discuție gratuită de cunoaștere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *