Vrei să știi ce mai funcționează în 2025? Aici este locul potrivit să afli. Citește mai jos cele 5 strategii ce aduc rezultate anul acesta.
Folosirea AI pentru optimizare conținut
Una dintre strategiile importante și menționate des în articole este digitalizarea sau optimizarea paginilor online ale firmelor cu ajutorul AI, dacă iei acest lucrul în considerare trebuie să reușești să ai conținut specific pentru a fi „citit” și recomandat de AI, altfel pierzi vizibilitate. Începe să creezi conținut clar, bine structurat, cu răspunsuri concise și directe, ușor de preluat de aceste sisteme.
Accent pe video în strategii social media
Și în acest an rămân la modă clipurile scurte (reels/shorts) atât pe instagram cât și pe Tik Tok, deoarece oamenii caută să acumuleze cât mai multe informații într-un timp scurt și într-un mod interactiv pentru ei. Utilizatorii apelează din ce în ce mai mult la platformele social media pentru răspunsuri la întrebările lor, iar tendința va fi reflectată și de cererea de conținut video mai lung de 1 minut.
Autenticitate as always
Dar cel mai important amănunt de care e imperios necesar să ținem cont pentru o vizibilitate crescută cu astfel de conținut este să aducem în fiecare clip scurt autenticitate, plus valoare pentru că ăsta este un element crucial pentru oameni chiar și în afara digitalului, de fapt dorința asta a migrat din viața reală în zona digitală din nevoia de conexiune și autenticitate chiar dacă facem asta prin ecrane.
Dacă tot am vorbit de conexiune și autenticitate să nu uităm nici de creatorii de conținut/influencerii care vor rămâne la fel de relevanți dacă nu chiar mai relevanți anul acesta pentru că din nou, oamenii caută și în mediul online ce caută în viața reală, autenticitate, conexiune, validare și siguranță. Cu cât ești mai autentic cu atât șansele sunt mai mari să ajungi influencer.
Influencer marketing
Pentru companii este bine să angajeze astfel de oameni pentru că pot provoca reacții într-un mod inedit despre companie și produsele sale, să fie mai convingători. Statisticile arată că campaniile de marketing realizate în colaborare cu micro-influenceri au mai mult succes, deoarece vocea lor este mult mai bine auzită și mai conectată cu comunitatea.
Comunitatea extrem de mare este dificil de gestionat pe când comunitățile mai mici creează sentimentul de apartenență și, astfel campaniile de marketing ajung să aibă un impact mult mai mare și profund încât să convingă mai mulți oameni să încere un anumit produs sau servicii decât în cazul campaniilor cu influenceri mai celebri.
Distribuiri mai mult decât like-uri/comentarii
O altă strategie importantă pe care ar trebui să o folosim pe post de automatism când cream postări pe social media este să îndemnăm la distribuiri în detrimentul like-urilor și al comentarilor. Algoritmul favorizează distribuirile pentru recunoașterea calității conținutului.
Deci, oamenii pot interpreta că dacă o postare este distribuită de multe ori cu siguranță ce este în postare este de calitate pentru că ,,recomandă’’ mulți oameni. Această strategie poate fi văzută ca o modalitate de a da o recenzie tăcută la conținutul respectiv.
Și încă un tips and tricks pentru tine…
Comunitate și comunicare directă
Este important și va fii important mult timp conexiunea cu clienții noștri, deci o strategie de succes se bazează pe comunicarea directă cu grupul țintă pe care-l avem (cu comunitatea, clienții, etc.). Răspunsul la comentariile lăsate la postările tale este o modalitate excelentă de a crește implicarea și de a arăta urmăritorilor tăi că îți pasă de feedback-ul lor.
A fost observată o mutare a dialogului între utilizatori dinspre Feed către mesajele directe. Adam Mosseri, head-ul Instagram, susține că cea mai mare creștere a platformei a fost observată pe Story și Mesajele Directe (DM).
Așa că este foarte important să fim prezenți pentru comunitățile noastre și să interacționăm direct cu aceștia, nu numai pentru creșterea publicității ci și pentru acea conexiune și apartenență de care clientul are nevoie, arătându-i că ne pasă de el va avea încredere și mai multă în noi și în ceea ce facem încât să rămână fidel nouă și să recomande mai departe.
Nu uita: fii prezent, fii consecvent, fii tu, oferă valoare și oamenii te vor urma! Pe curând cu alte strategii social media, de la un social media manager și content writer la altul.
Descarcă ebookul Checklist profil Instagram, Facebook care vinde pentru soloprenoare în 2025 creat special pentru tine!