Alisa Tarciniu și Noaptea Sânzienelor

2 ore de poveste printre cărți și zâne moderne.

Dacă ne aflăm la oraș, înstrăinarea pare și mai mare de tradiții, folclor, tot ce este autentic românesc. Alisa Tarciniu mi-a reamintit o lecție valoroasă. Care, afli mai jos.

24 iunie este ziua Sf. Ioan Botezătorul și în popor se sărbătoresc Sânzienele sau Drăgaicele. De multe ori, trecem peste această zi gândindu-ne doar să nu spălăm pentru că este păcat sau ne-ar merge rău.

Atelier de feminitate

Noaptea Sânzienelor este o noapte specială în care zânele bune din mitologia românească zboară prin păduri, pe lângă ape și sporesc atât parfumul florilor, cât și puterea plantelor de leac. Această noapte este una specială în care dorințele cele mai fierbinți sunt auzite și se împlinesc.

Nu știam mare lucru despre Sânziene, mai ales că de când m-am mutat de la sat la oraș, înstrăinarea e și mai mare. De fapt, când am citit descrierea atelierului pe care Alisa Tarciniu a ales să-l organizeze am zis: Wow, ce tare. Cred că o să fie frumos.

M-am înscris la atelier și iată că ziua cu pricina a și venit. Debutată nu tocmai vesel și frumos, de mai multe ori m-a încercat gândul de a anula participarea.

Totuși, în ultimele luni acest gând e tot mai firav, iar eu nu îi mai dau putere să-mi anuleze viața socială. De fapt, îi și spun în față: nu mai faci ca înainte, să fugi și să te ascunzi! Te ridici, ieși din casă și participi la ce îți dorești.

Așa am zis și vineri, pe 23 iunie, când la 7 seara trebuia să ajung la Cărturești Verona, la acea clădire frumoasă pe care o mai văzusem, dar în care nu intrasem până atunci.

Noaptea Sânzienelor de Alisa Tarciniu

Alisa Tarciniu este un coach, o persoană motivațională și inspirațională, dar mai ales, o femeie caldă și prietenoasă pe care mă bucur că am cunoscut-o.

M-a întâmpinat cu cel mai mare zâmbet posibil și mi-a ascultat ventilarea despre debutul mai puțin bun al zilei. Știam că mă leg de trecut, dar nu mă simțeam prea bine în sinea mea nici să trec peste rapid.

Ne-am adunat încet, una câte una la un așa-zis atelier de împletit coronițe din flori de vară. Curioase, colorate și pestrițe, una mai gingașă ca alta.

Deși nu ne cunoșteam deloc, discuțiile s-au aprins ca la o șezătoare, cum cred eu că e, nu am fost niciodată. M-am trezit că vreau să împărtășesc lucruri cu celelalte participante și să mă deschid în fața lor. De ce? Pentru că era un mediu prietenos, propice, mă simțeam ne-judecată, acceptată, primită.

Teama de critică s-a diminuat de la un minut la altul și până la final mi s-a spus că radiez. Chiar mă simțeam mai bine. Alisa a avut grijă de fiecare, să ne simțim bine, să ne împrietenim, iar cu ajutorul unor exerciții faine, ne-am deschis sufletele fără să fim rănite.

Conectare și prietenie

Ba chiar, până la final, am legat prietenii frumoase pe care, cel puțin eu, vreau să le ud și mențin ca pe o floare frumoasă, în viață.

Nu trebuie să știi să faci un lucru pentru a-l face bine mai ales când mâinile sunt conectate la suflet. Am făcut împreună cele mai frumoase coronițe, fiecare coroniță semănând cumva cu personalitatea, mimica sau hainele creatoareie.

Ne-am adus aminte de copilărie, de feminitate, de vise și visuri, de dorințe și magie. Ne-am conectat așa cum rar mai vezi în acest oraș mare în aparență, dar atât de mic atunci când începi să ieși din casă.

Alisa ne-a ghidat spre relaxare, eliberare, era să-mi curgă o lacrimă de bucurie la final, aproape că nu voiam să plecăm. Am avut curajul să leg 2 prietenii de care sunt mândră și mă bucur enorm că femeile ajung să se susțină între ele.

Coronițele au fost doar un pretext. Ideea era să ne conectăm, să fim oameni, să fim emoții și bucurie. Am plecat acasă cu o coroniță superbă care mă simbolizează: jumătate ceva, jumătate altceva formând un întreg și iubind asimetria.

Te las cu pozele faine de la eveniment.

PS: Voi mai merge la astfel de evenimente pentru că mi se pare incredibil să cunoști oameni ca tine. Atât de diferiți la vestimentație și mimică, dar atât de similari la idei, dorințe, trecut, visuri. We are all one.

Mulțumesc, Alisa Tarciniu pentru 2 ore de poveste!

Cuvintele zilei: #recunoștință #deschidere

Pe Alisa o puteți găsi aici.

Rămânem conectați
Ultimele Articole