Alin Comșa și al său Atelier de leadership

4 ore de pură valoare și inspirație. Mulțumim din suflet!

Se spune că unii oameni îți apar în viață la momentul potrivit. De la o vreme, am înțeles că totul se întâmplă la momentul potrivit. Degeaba încerci tu să forțezi lucrurile că tot când e nevoie se vor întâmpla. Așa am ajuns să merg alături de prietenul meu la Atelierul de Leadership ținut de Alin Comșa.

Dezvoltarea personală și profesională în același timp au devenit un obiectiv în sine pentru mine. O prioritate pe care o respect pentru că îmi aduce atât de multe beneficii.

A ieși din zona de confort sau a o extinde este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru viața ta. Pe orice plan vorbind, încercând lucruri noi, se întâmplă magia. Oamenii potriviți apar la momentul potrivit, am mai zis asta, nu?

Da, o repet de câte ori este nevoie. Pentru că ai nevoie să ți se repete lucrurile care te-ar ajuta pe termen lung.

Îmi repet și mie multe lucruri pentru a le reține și aplica. Repetiția e mama învățăturii, se aplică și în practică, nu doar la teorie chioară.

Cum am găsit cursul?

Căutând metode noi de a învăța să devin lider și să manageriez mai bine o echipă, mi-am amintit de Fundația Calea Victoriei. Aici am fost prima dată la un workshop de Bullet journaling și time management susținut de Mădălina Preda, în 2019.

Am fost fascinată de ce am auzit și am început să lucrez mai organizat/structurat. De aici lucrurile începeau să se apropie de ce fac acum, scriu zilnic to do list-ul și mă țin de el. Nu am cuvinte să spun de câte ori mi s-a mărit productivitatea zilnică.

A scrie pe hârtie ce vrei să faci are o putere incredibilă de a ajuta creierul să înțeleagă și să îți ofere acel lucru.

Am ajuns din nou pe site-ul Fundației unde anul trecut am mers cu drag la un Atelier de Dicție și vorbire care m-a ajutat enorm. Doi soți, Irina Ungureanu și Ionuț Kivu, mi-au schimbat viața. Vocea mea guturală, joasă, uneori confundată cu cea a unui bărbat, nu m-a ajutat prea mult în business, îți dai seama.

Totuși, alături de Irina am descoperit că mi-e teamă de judecată, iar acest lucru mă determină să am o panică enormă să vorbesc la telefon și să fiu auzită. De aceea, nu mi-am spus părerea în multe situații, iar aici intervine iremediabil joasa încredere în sine.

Atelierul a ținut 5 zile, 2 ore seara. După a doua zi, am convins doi noi antreprenori să lucreze cu mine. Am aplicat ce am vorbit acolo și business-ul meu s-a dezvoltat extrem de rapid, iar încrederea mea în sine a crescut.

Am reușit să îmi adun curajul să-mi spun părerea în diverse situații, dar cel mai mult mă bucur că am reușit să devin trainer pe domeniul care îmi place: content writing. Mulțumesc celor 2 actori geniali, soți frumoși și radioși care m-au inspirat și sprijinit să mă dezvolt!

Să revenim la prezent. Am ascultat trailerul cursului și mi-a plăcut căldura pe care o emana vocea și mimica sa. Am înțeles rapid că o chimie în online va fi chimie și live. M-am înscris rapid pentru 2 persoane.

A venit și ziua să mergem la curs. De obicei, pe la 5 pm mi se cam taie energia și nu mai am chef de nimic. Am făcut eforturi să am o energie cât de cât pentru acest atelier de la 7 pm. Am ajuns acolo cu 10 minute înainte fără să mă aștept ca alte persoane să fie deja acolo.

De obicei, oamenii ajung în întârziere, traficul bată-l vina! Am intrat cu emoție și entuziasm.

Nici nu știu cum a pornit cursul. De la o întrebare la alta, am discutat, am disecat, am ascultat povești și povestiri, am fost fermecați. Eu, care am o obsesie din a-mi verifica rețelele de socializare și mailurile, nu am atins telefonul.

Prietenul meu care era obosit după o zi lungă în soare, muncind la casa unui client, era revigorat, îmi dădea coate, mai șoptea câte ceva, ba că asta a mai auzit, ba că aia e fix ce zicea nuș-care pe net, tot așa. Am plecat acasă cu un entuziasm și o bucurie de am discutat până la 12 noaptea ce am auzit la atelier.

Noi doi și o clădire istorică frumoasă foc

Despre ce s-a vorbit?

Nici nu mai știu exact. Când cineva te farmecă, te inspiră și te lasă mut de emoție, nu prea îți amintești despre ce vorbea. Știi doar că vrei să păstrezi acea emoție pentru zilele, lunile, anii ce vor veni, dar mai ales… Că vrei să mai ai o dată, de două, de 20 ori parte de acea emoție inspirațională.

Pentru asta mă dusesem acolo, să fiu inspirată. Teorie nu am nevoie. Am făcut deja o facultate inutilă de 3 ani, iar acum, în câteva ore de ateliere nonformale am primit mai multă valoare decât la stat.

Emoție, curiozitate, motivație, energie pozitivă, coaching, încurajare, inspirație, introspecție – asta am primit de la acest atelier.

Alin Comșa este un trainer/lector, cum vrea să se numească, special. Cu totul special. Ne-a luat de la Ana la Caiafa și la final prietenul meu avea răspuns la întrebarea care-l bâzâia pe creier de 2 săptămâni, eu eram inspirată și știam ce am de făcut mai departe. Amândoi câștigați, amândoi entuziasmați ca doi copii care și-au regăsit profesorul preferat după ani lungi și triști.

Despre ce am vorbit la Atelierul de Leadership?

Stiluri de management, carismă, motivație, atitudine, competență, setare de norme/proceduri, povești și povestiri inspiraționale, tâlc, mod de lucru, evaluare, beneficii, schimb, barter și multe altele pe care nu mi le amintesc acum.

2 ore sunt prea puține de petrecut cu un om care face artă din ceea ce oferă. Cu un flipchart, 3 markere colorate și o minte sclipitoare, dar mai ales cu o mimică de actor și o carismă de milioane, Alin Comșa ne-a cucerit iremediabil.

Ne-am fi dorit să întâlnim un astfel de om mai demult, dar nu are rost să ne uităm la trecut acum. Important este că omul potrivit a venit la momentul potrivit. De aici încolo, noi creăm viitorul.

Valoare de la un om valoros

Ce are Alin Comșa special?

Carismă – se face ușor plăcut prin vocea, atitudinea, umorul fin, delicatețea cu care vorbește. Oferă sfaturi pe care să le descoperim noi în poveștile, povestirile și bancurile cu tâlc pe care le spune. Unii ar zice că are un stil old school, noi spunem că e exact ce ne place și ce e valoros, de fapt.

Nu tot ce e vechi e și învechit. De fapt, trecutul are multe lucruri să ne învețe dacă avem ochelarii potriviți.

Umor – ne-a destins, învățat, îndrumat, consiliat, motivat și inspirat cu stilul său amuzant, dar inteligent de a spune lucrurilor pe nume.

Deschidere – a modelat cursul după noi, după nevoile noastre, a fost deschis să schimbe tot pentru noi.

Sociabilitate – am vorbit deschis ca 3 prieteni care se știu de mult timp. Am găsit înțelegere și ne-am simțit bine primiți, doriți acolo, apreciați chiar.

Capacitatea de a citi oamenii – modul în care vede adevărul dincolo de ochi și haine mi s-a părut genial și mulțumesc pentru asta.

Inteligență emoțională – a citit lucruri în prietenul meu și îi mulțumesc pentru sfaturile oferite.

Empatie – a citit lucruri în amândoi și ne-am simțit valorizați.

Nu știu ceilalți cum s-au simțit, eu vorbesc doar în dreptul nostru. Noi o să îl urmăm și la alte cursuri pentru că prețul plătit este net inferior valorii oferite. Mergem după el ca oile după cioban pentru că știm că ne va fi bine și ne vom simți bine în proces.

Mulțumim pentru lecția prețioasă despre leadership!

Cursurile lui Alin Comșa sunt aici și aici, pe site-ul personal.

PS: Și pentru cele mai faine poze.

Ne creăm tribul om cu om
Rămânem conectați
Ultimele Articole