5 lucruri care mi-au crescut nivelul de fericire

Se spune că fericirea se regăsește în lucruri mărunte: zâmbetul persoanei dragi, cafeaua pe care o bei dimineața, o carte bună, un film care îți dă speranță, o zi frumoasă de primăvară. În aceeași măsură, se mai spune și că deseori „îți scapă printre degete”. Într-adevăr, putem identifica acest sentiment de fericire în foarte multe situații cotidiene, dar câți dintre noi mai avem răbdarea de a face asta? De a ne oferi timp, de a medita asupra „posibilităților de a fi fericiți”?

A te simți fericit este mai mult decât o stare, mai mult decât un sentiment. Este despre a ști cum să accesezi acea stare care îți dă boost-ul de care ai nevoie pentru a avea încredere în propriile forțe, care îți dă speranța de a-ți duce visurile și obiectivele mai departe. Înainte de toate, vital este să știi cum să accesezi fericirea, cum să îți maximizezi această stare de bunăstare generală. Iată 5 lucruri pe care le-am integrat în viața mea pentru a-mi crește nivelul zilnic de fericire!

1.    Lectura de cel puțin o oră pe zi

Cărțile reprezintă poate cea mai la îndemână sursă de fericire. În primul rând, vreau să vorbesc despre cărțile de dezvoltare personală și educație emoțională care m-au ajutat nu doar să înțeleg mult mai bine anumite stări și emoții care mă încearcă, ci și lumea înconjurătoare. Din moment ce am început să îmi înțeleg reacțiile, am început să am o altă atitudine față de ele. Am început să-mi accept natura interioară, aflând că nu este nimic greșit cu mine. Suntem absolut unici și știu că nimic, niciodată, n-ar putea fi greșit cu mine, indiferent de circumstanțele de viață!

2.    Schimbarea mediului de lucru

Cel puțin o dată pe săptămână, aleg să mă ocup de task-urile zilnice nu în confortul locuinței, ci ieșind în oraș, cel mai adesea la cafeneaua mea preferată. Acest lucru nu doar că mă ajută să ies din zona de confort, având contact cu medii și oameni noi, ci mă inspiră, îmi dă posibilitatea de a mă concentra mult mai bine și de a-mi stimula capacitatea de socializare. O ieșire în oraș, asezonată cu un ceai sau o cafea bună, mă ajută să-mi accesez fericirea în orice moment! Aștept cu nerăbdare această zi a săptămânii în care cafeneaua îmi devine spațiu de lucru!

3.    Meditația zilnică

Uneori, pur și simplu trebuie să te deconectezi, să-ți oferi un liant care să-ți permită să vorbești cu tine, să te asculți. Sau, efectiv, doar să-ți oferi momente profunde de liniște și dialog cu tine însuți. Din acest punct de vedere, meditația zilnică reprezintă poate pasul cel mai important pe care l-am făcut spre a-mi crește nivelul de fericire. Prin meditație te deconectezi nu doar de la agitația și haosul zilnice, ci de la toată răutatea din jur. Privești spre sinele propriu și realizezi cât de important, frumos, puternic și prețios ești!

4.    Îngrijirea personală

Acest lucru îl numesc „momentul meu zilnic”. De ce? Pentru că îmi acord toată atenția de care eu și corpul meu avem nevoie pentru a ne simți apreciați, pentru a ne simți unici – așa cum, de fapt, și suntem. Rutina de skincare, spre exemplu, mă ajută să-mi stimulez încrederea în propria persoană, dar și o baie fierbinte, lungă, poate să-mi ofere același boost de încredere. În cele din urmă, îngrijirea personală se traduce și prin adoptarea unor tabieturi sănătoase – sport, o dietă cât mai curată, dormitul la ore rezonabile. Îngrijindu-te, îți dai seama cât de mult contezi!

5.    Podcast-uri utile & stand-up comedy

Încă o dată, îmi dau seama pe zi ce trece cât de importantă este puterea exemplului. La modul „dacă alții au putut, eu de ce n-aș putea?”, simt că nimic nu-mi poate sta în cale atunci când în jurul meu observ exemple viabile de oameni care au reușit și au fost determinați. Evident, nu va fi ușor, dar nici imposibil – atât timp cât ești înarmat cu răbdare, determinare, curaj și forță, este imposibil să nu reușești. Dacă îmi doresc o porție zdravănă și sănătoasă de râs, îi urmăresc pe artiștii mei preferați de stand-up: este imposibil să nu mă scoată din orice stare negativă!

Fericirea nu este temporară, ci este omniprezentă în viața noastră. În schimb, trebuie să învățăm cum să o accesăm, cum să îi dăm puterea de a ne îmbrățișa și de a ne transpune în stări dintre cele mai pozitive și sănătoase. Adoptând doar câteva tabieturi, integrându-le în rutina ta zilnică, îți vei da seama că a fi fericit nu este „un task” pe o listă nesfârșită, ci este o realitate imediată de care te poți bucura în orice moment! Trebuie doar să descoperi ce te face fericit, cât de mult ține această fericire și, în special, că fericirea nu necesită sacrificii, ci doar deschidere!

PS: Zilele trecute am mai scris un articol pe o temă adiacentă, cum m-au ajutat călătoriile să mă dezvolt. Îl poți citi aici.

Rămânem conectați
Ultimele Articole