Cum m-au ajutat călătoriile să devin un content writer mai bun

De aproape 4 ani lucrez full time remote drept content writer. E tot ce mi-am dorit. Am libertatea pe care mulți doar o visează. Pot lucra de oriunde, oricând, pot lua pauze când vreau, totul e la latitudinea mea.

Pentru unii, călătoriile reprezintă cel mai mare ideal în viață. Să ajungă în țări cât mai frumoase, să vadă lucruri cât mai minunate, să aibă contact cu diferite culturi, tradiții, obiceiuri. Lumea în care trăim este plină de culoare și efervescență, de povești și legende, de istorii și lucruri pe care trebuie să le cunoaștem.

Într-adevăr, a călători nu este chiar atât de accesibil, deoarece ai nevoie de resurse financiare într-o societate care rareori îți permite „să mai pui și deoparte”. E firesc, aceasta este dinamica lumii în care trăim – și, de altfel, nu este nimic greșit la aceasta.

În schimb, poți duce verbul „a călători” la un cu totul alt nivel. Nu este vorba doar despre locuri și oameni noi, despre peisaje și panorame splendide. Este vorba și despre a învăța lucruri despre tine în timpul călătoriei – lucruri care te pot ajuta în cariera aleasă, în lucrurile pe care le faci și îți asigură satisfacție financiară.

Drept content writer, mi-am dat seama că uneori nu trebuie doar să învăț cum să scriu mai bine, cum să mă adaptez mai bine, ci mi-am dat seama și de un alt lucru: călătoriile mă ajută să mă descopăr, să evoluez și, în cele din urmă, să fiu mai bună!

Iată cum m-au ajutat călătoriile să devin un content writer mai bun!

1.    Încrederea și curaj

Trebuie să recunoaștem: mai tuturor ne este frică de necunoscut. Este firesc și deloc rușinos, în primul rând pentru că avem cu toții o zonă de confort în care ne dorim să rămânem și în care ne simțim în siguranță. Călătorind, mi-am dat seama că ar trebui să-mi fac mai des curajul de a ieși din această zonă.

Descurcându-mă pe cont propriu în orașe străine, necunoscute, fiind deseori nevoită să întreb și să cer indicații, a trebuit să depășesc această zonă. Să ies din ea. Iar acest lucru mi-a dat mai multă încredere în propria persoană, pentru că mi-a arătat că POT!

2.    Răbdare și atenție

Dată fiind natura domeniului meu de activitate, pot lucra de absolut oriunde, fără bariere. Tot ce îmi este necesar sunt un laptop și o conexiune activă la internet. Totuși, deoarece mereu am fost obișnuită să lucrez într-un anumit mediu, a trebuit să-mi reconsider puțin circumstanțele.

Chiar dacă mi-a fost mai greu, mi-am dat seama că, și de această dată, nimic nu îmi stă în cale. Dimpotrivă, am învățat cum să fiu mai răbdătoare, cum să mă concentrez mai bine și cum să acord o atenție sporită task-urilor de îndeplinit, pentru a livra un rezultat de calitate superioară! Așa am devenit un content writer mai apreciat de clienții mei curenți.

3.    Recunoștință și gratitudine

Uneori, pur și simplu mă opresc din ceea ce fac și îmi reamintesc cât de recunoscătoare sunt pentru ceea ce fac, pentru ceea ce am ajuns și pentru ceea ce pot. Îmbrățișată de un sentiment atât de frumos și real, sunt copleșită de încredere în propria persoană.

Implicit, acest lucru mă ajută să fiu mai relaxată atunci când scriu și, astfel, să livrez rezultate mult mai bune. Călătoriile m-au ajutat deosebit de mult în a-mi reconsidera recunoștința în propria persoană – descoperind oameni noi la fel de recunoscători, am învățat că am atât de multe motive pentru a fi la fel!

4.    Comunicare fără bariere

Ajungând într-un oraș nou, care nu îți este familiar, deseori îți dai seama cât de puține știi de fapt. Te poate încerca și un sentiment de anxietate, de fapt. Însă, dacă te uiți în jurul tău, îți dai instant seama că există o mulțime de persoane care sunt acolo să te ajute, să te ghideze și să îți răspundă la întrebări.

Cere indicații, întreabă ce merită vizitat și unde poți servi o cafea bună. Acest lucru m-a ajutat să nu-mi mai fie jenă sau frică să-i cer clientului informații suplimentare atunci când vine vorba de un proiect, astfel încât să mă ocup de taskul meu de content writer exact pe așteptările sale!

5.    Cum să vând mai bine

În orice domeniu, trebuie să vinzi. Mai există domenii în care, vorba aceea, „trebuie să știi cum să te vinzi”. Călătorind, am realizat mult mai multe privitoare la cum să fac acest lucru. Înainte de toate, înveți să fii relaxat și spontan – nimănui nu-i plac persoanele încordate și arogante.

În al doilea rând, receptivitatea joacă un rol cheie: fii deschis, încearcă să ai experiențe noi, ia în calcul faptul că dincolo de orice eveniment/workshop la care participi există ceva ce poți învăța. Aceste lucruri m-au ajutat să abordez fiecare proiect cu calm, știind că pot și sunt capabilă!

În meseria de content writer, experiențele sunt absolut necesare. Ele te educă, te rafinează și îți cizelează stilul, te învață cum să fii empatic, cum să adopți un tone of voice pe placul oricui. Te mai ajută și să te pliezi mult mai bine și eficient pe așteptările clientului, astfel încât să îi livrezi de cele mai multe ori rezultatele dorite.

Bineînțeles, comunicarea cu clientul este cel mai important aspect, însă a călători te ajută și din acest punct de vedere. Călătoriile prin diferite orașe și țări sunt, de fapt, călătorii spre propria persoană, spre interiorul profund al acesteia.