Cum ne pregătim pentru toamnă

Temperaturile încep să scadă, zilele se scurtează – semne clare că se apropie toamna, anotimpul care face tranziția dintre vara cea călduroasă și iarna cea rece. Din aceste motive, acesta este momentul oportun în care trebuie să pui la punct anumite lucruri și anume cum ne pregătim pentru toamnă. Cum ar fi proviziile de fructe și legume, stocul de ceai și ciocolată caldă, însă și medicamentele de care ai nevoie.

Da, nu este nimic surprinzător în faptul că în perioada sezonului rece ne îmbolnăvim mult mai ușor. Acest lucru se datorează în special faptului că origanismului nostru îi este mult mai greu să se adapteze condițiilor de frig, schimbării presiunii atmosferice și umidității. Aceste condiții sunt favorabile, spre exemplu, instalării afecțiunilor de ordin respirator.

Descoperă 3 sfaturi despre cum să te pregătești cum trebuie pentru toamnă.

1.    Provizii, ceai și vitamine

Pentru a nu-ți lipsi niciodată din cămară alimentele preferate, astfel încât să te poți bucura de ele oricând, fă-ți, din timp, provizii. Fie că vorbim despre fructe și legume care se găsesc doar în sezonul verii, dacă le ambalezi corespunzător sau le pui la congelator, te poți bucura de ele o perioadă foarte lungă de timp.

Fructele și legumele sunt foarte bogate în vitamine și alți compuși fitochimici care îți asigură aportul adecvat de vitamine. Vitaminizarea este esențială, deoarece asigură buna funcționare a organismului și, implicit, scade riscul de a te îmbolnăvi. Chiar dacă, odată congelate, nu mai au același gust, le poți folosi fără nicio problemă în smoothie-uri.

2.    Nu uita de medicamente

Pentru a întâmpina situațiile neplăcute în timp util, nu uita să-ți refaci stocul de medicamente. În principal, este vorba despre medicamente obișnuite, cum ar fi cele pentru tuse, dureri de cap și febră. De asemenea, alege, din timp, să ai în casă și medicamente pentru infecții respiratorii sau pentru dureri în gât, deoarece sunt cele mai frecvente patologii ale sezonului.

Bineînțeles, este mult mai de dorit să eviți circumstanțele care ar putea duce la astfel de situații. Spre exemplu, consumă multe ceaiuri în această perioadă, în special cu ghimbir și lămâie, care îți asigură un aport suplimentar de vitamina C. Vitamina C joacă un rol important în apărerea organismului, iar un organism puternic este unul care va fi mult mai rezistent în acest sezon. Dacă vrei să ai grijă de tine cât mai natural în cazul unei răceli, apelează la produsele Fares.

3.    Reactualizează-ți garderoba

Este timpul să schimbăm hainele scurte, subțiri și mai lejere, cu garderoba specifică sezonului rece. Așadar, asigură-te că dispui de toate aceste articole vestimentare, fie că este necesar să-ți cumperi unele noi, fie că le scoți pe cele vechi la înaintare. Deoarece au stat foarte mult timp nepurtate, ar fi de recomandat să le cureți și să le igienizezi cum trebuie.

Nu este întotdeauna necesar să-ți cumperi haine noi, decât dacă chiar nu ai de ales (cele vechi fiind deteriorate). Este mult mai rentabil să-ți achiziționezi din timp haine pentru toamnă sau iarnă. Vara, de obicei, sunt reduceri foarte mari la astfel de articole, și atunci este momentul oportun pentru a profita de ele și a-ți reactualiza garderoba.

Acestea sunt doar câteva sfaturi privitoare la cum să te pregătești, optim, pentru toamnă. În cele din urmă, încearcă să-ți creezi condițiile maxime de confort, astfel încât să resimți, la un nivel cât mai scăzut, impactul acestui anotimp mohorât și ploios, dar totuși atât de liniștit.

PS: Acest articol participă la concursul Superblog din această toamnă. Să dăm frâu liber concursurilor!

Rămânem conectați
Ultimele Articole