Descoperă orașul Iași: 5 obiective turistice

În momentul scrierii acestui articol, orașul Iași este considerat a fi cel mai frumos oraș din țară. Ceea ce este absolut de înțeles, dat fiind faptul că, într-adevăr, splendoarea acestui oraș este asigurată de numeroasele monumente istorice pe care le conține, obiective turistice populare și unele dintre cele mai frumoase parcuri și zone verzi.

Dincolo de a fi caracterizat printr-o istorie autentică, orașul Iași fiind capitala istorică a Moldovei, deci un semnificativ centru al artei, culturii și religiei, acesta este un simbol autentic al unității țării noastre: Piața Unirii, loc în care a avut loc nașterea țării noastre, România, în urma unirii Moldovei cu Țara Românească.

Dacă te gândești vreodată să ajungi în Iași, descoperă 5 obiective turistice de vizitat!

1.      Teatrul Național Vasile Alecsandri

Considerat a fi unul dintre cele mai frumoase și complexe teatre din țara noastră, construit de arhitecții vienezi Fellner și Helmer, care au proiectat clădiri asemănătoare atât în alte orașe europene, cât și în țara noastră (Timișoara, Oradea), Teatrul Național Vasile Alecsandri este cu adevărat superb. Construit în stilul francez, cu cortina pictată de către Maximilian, teatrul găzduiește extraordinar de multe spectacole și recitaluri.

2.      Grădina Botanică Anastasie Fătu

Oriunde ai merge în țară, cu siguranță nu vei găsi o grădină botanică la fel de frumoasă, mare și bine organizată. Întinsă pe mai multe hectare, Grădina Botanică Anastasie Fătu este o adevărată comemorare a naturii și frumuseții acesteia. Dispune de sere cu plante tropicale, de deșert, exotice, pe lângă expozițiile spectaculoase care au loc sezonier. Important centru cultural, este un loc de agrement preferat de oamenii de toate vârstele.

3.      Palatul Culturii

Construit în stilul neogotic, Palatul Culturii a fost ridicat în aproape 20 de ani. Chiar și acest interval de timp pare scurt pentru splendoarea pe care acesta o înfățișează, atât în interior, cât și în exterior. Ornamentat cu motive heraldice, conținând în interior patru muzee, este îndeajuns să te afli în fața sa pentru a putea simți măreția pe care o emană. Este gigantic, probabil una dintre cele mai impozante clădiri din țara noastră. Merită vizitat fără nicio abținere!

4.      Catedrala Mitropolitană

O clădire imensă a cărei culoare cenușie, fadă, reiterează stilul neoclasic al arhitecților vienezi Gustav și Johann Freywald. Interiorul, pictat de către Gheorghe Tattarescu, este absolut magnific, dar popularitatea acestei catedrale este asigurată de către faptul că înăuntru sunt păstrate moaștele Sfintei Parascheva,  care atrage anual, pe 14 octombrie, sute de mii de credincioși și pelerini, iar orașul devine de o efervescență uluitoare.

5.      Universitatea Alexandru Ioan Cuza

Universitatea Alexandru Ioan Cuza este prima, deci cea mai veche, universitate din țara noastră. O clădire impozantă, măreață, în fața căreia tronează leii, simbol al puterii. Construită în stil neoclasic și baroc, are opt curți interioare și mai poartă numele de „Palatul Universității”. În cadrul acestei universități se desfășoară programe de studiu dintre cele mai diverse, fiind împărțită în mai multe corpuri.

Orașul Iași este magnific, frumos, curat și probabil nu ți-ar ajunge o întreagă zi pentru a-i descoperi efervescența. Important centru artistic, orașul Iași iese în evidență prin căldura oamenilor, răbdarea și disponibilitatea acestora. De asemenea, împrejurimile suburbane sunt foarte accesibile și ascund, în aceeași măsură, foarte multe obiective ce merită văzute.

Rămânem conectați
Ultimele Articole