Cum te organizezi când ai o minte creață?

Haide să vorbim despre cum să te organizezi și să fii productiv atunci când ai o minte creață, atât de creativă încât deseori îți este greu să o ții în frâu. Este greu, nu-i așa? Totuși, organizarea este chestia productivității, mai ales pentru mințile creative. Într-adevăr, uneori o cafea în plus poate fi de ajutor. Uneori, ajută doar să improvizezi, însă nu aceasta este soluția.

Chiar dacă ai o minte creață, cumva reușești, în cele din urmă, să te organizezi și să rămâi pe drumul cel bun, contextual spus. Totuși, nu este ușor să rămâi productiv și concentrat în momentul în care, să zicem, activezi într-un domeniu care presupune creativitate, cum ar fi content writer, scriitor, artist. În orice caz, există soluții.

Descoperă câteva sfaturi privitoare la cum să te organizezi atunci când ai o minte creață!

1.      Setează-ți obiective

Înainte de toate, obiectivele trebuie setate încă din primul moment în care îți propui să atingi un anumit nivel în dezvoltarea ta profesională. De obicei, persoanele creative tind să-și gestioneze obiectivele pe parcursul întregului an, întrucât au numeroase idei și, astfel, moduri de a aborda un anumit țel. Totuși, gândește-te bine, de la bun început, unde vrei să ajungi.

2.      Listele, sarcinile și bifatul lor

Ia-ți cafeaua, mergi la birou și înainte de a deschide laptopul, ia o foaie și un pix și scrie toate lucrurile pe care speri să le realizezi pe parcursul întregii zile. Scrie fiecare obiectiv, oricât de mic și neînsemnat ar părea. Totuși, ferește-te de situația în care pe lista respectivă treci chiar și cele mai banale (și absolut firești) lucruri, cum ar fi să mănânci sau să faci un duș. S-ar putea să cazi în capcana de a crede că ai făcut multe, însă, de fapt, productivitatea a fost minimă.

3.      Stabilește-ți un program

Unele proiecte la care trebuie să lucrezi pot avea un deadline strict, în timp ce altele sunt mult mai flexibile și accesibile. Totuși, oferă-ți niște deadline-uri (de ordinul unei anumite ore) pentru a-ți termina sarcinile pe ziua respectivă. Chiar dacă ai deja obiective pe termen lung, realizările zilnice sunt cele care, cu pași înceți și siguri, te duc acolo unde ți-ai propus să ajungi. Nu uita, lucrurile bune necesită timp!

4.      Reconsideră-ți ideile

Uneori ai nevoie de timp pentru a reflecta la ceea ce faci, etapa în care te afli și, evident, unde încerci să ajungi. Mintea ta creativă are nevoie, din când în când, nu doar să fie ținută în frâu, ci și să se manifeste: oferă-ți timp pentru a citi ceva, pentru a crea, pentru a produce artă, indiferent de forma în care se arată aceasta. Regrupează-ți obiectivele și ideile, regândește-le și vezi dacă încă sunt în acord cu principiile, valorile și aptitudinile tale.

5.      Fii realist cu timpul tău

Chiar și pentru o minte mereu în alertă, mereu creață, ziua are tot 24 de ore. Acest lucru este valabil în ceea ce privește toate sarcinile de lucru pe care le ai de făcut. Așadar, asigură-te că-ți acorzi timpul necesar îndeplinirii sarcinilor de lucru, păstrând, în același timp, fluxul realității. Dozează-l corespunzător și pentru o singură zi de muncă, nu mai multe, asociind fiecare task cu o anumită oră.

6.      Pauzele și relaxarea

Atunci când ești prins în febra de a-ți îndeplini toate sarcinile, s-ar putea deseori să uiți să iei pauze sau chiar prânzul. Evident, acest comportament este nociv pentru sănătate și pentru capacitățile creative, implicit. Așa că nu uita să-ți iei pauze la fiecare oră, măcar de 10 minute, timp în care bucură-te de o cafea bună sau orice altceva care te relaxează. În orice caz, nu sta în fața laptop-ului sau în fața telefonului.

Mințile crețe se dovedesc a fi geniale în foarte multe domenii, mai ales cele care implică o parte creativă, efervescentă. Dacă și tu ai o minte creață, folosește-te de aceasta și profită la maximum de potențialul tău creativ! Totuși, este bine ca uneori să știi cum să-ți gestionezi creativitatea, astfel încât să o canalizezi spre partea practică pe care o implică.

Stay Connected
Latest News