Folie stretch – motive pentru a o folosi

Există numeroase motive pentru care marfa este înfășurată în folie stretch în timpul transportulul și depozitării, iar principalul îl reprezintă asigurarea faptului că aceasta nu se deteriorează. Prevenirea deteriorării și deprecierii încărcăturii este esențială atât pentru expeditor, cât și pentru destinatarul transportului.

Înainte ca procesul de înfășurare cu folie stretch să înceapă, o încărcătură trebuie asamblată pe un palet. Odată ce aceasta se află pe palet, întreg ansamblul – palet și încărcătură – este înfășurat, împreună, cu folia stretch. Această etapă a paletizării facilitează posibilitatea de a transporta încărcătura în siguranță, evitând astfel eventuale situații neplăcute.

Folia stretch pentru paletizat pusă la dispoziție de compania Kangoopack, singura care se comercializează în românia, dispune de certificările FOOD CONTACT, ISOO, CE Conformity, HEAVY METAL, BRC, datorită tehnologiilor inovative de producție și paletizare. Iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi această folie stretch.

1.      Reducerea costurilor

Un transport care a ajuns la destinatar fără a prezenta semne de uzură înseamnă un client fericit și fidelizarea acestuia. Mai mult decât atât, în momentul în care încărcătura ta nu a fost asigurată și, pe parcursul transportului, s-au produs daune, acest lucru presupune costuri suplimentare.

Este vorba despre costurile incluse în transport, retur, nemulțumirea clientului și, de asemenea, costurile de refabricare. Precum în alte domenii, este mult mai ușor să previi decât să tratezi, așa că cel mai bine este să te asiguri că transportul se realizează în siguranță maximă.

2.      Siguranța transportului

Paletizarea cu folie stretch îți permite nu doar să economisești spațiu de transport, ci și să te asiguri de faptul că produsele nu se vor deteriora pe parcurs. Deoarece există numeroși factori mecanici ce ar putea dăuna integrității acestora, trebuie să te asiguri că le amortizezi acțiunea.

Împachetarea cu folie stretch nu permite încărcăturii să se miște, evitându-se astfel contactul mecanic cu alte produse. În aceeași măsură, conferă stabilitate și izolare încărcăturii, pentru ca transportul să se poată realiza fără nicio problemă.

3.      Reducerea cantității de plastic

În special în condițiile actuale, este deosebit de important să realizăm impactul nociv pe care consumul excesiv de plastic îl are asupra mediului înconjurător. Din aceste motive, orice comportament sustenabil pe care îl putem aborda este esențial.

Folia stretch de la Kangoopack își propune să reducă, pe cât este posibil, consumul de plastic. Însă acest lucru nu înseamnă că rezistența foliei este inferioară, ci că aceasta conține întocmai cantitatea necesară de plastic care să-i confere rezistența dorită.

4.      Opțiunile de alegere

Kangoopack îți pune la dispoziție mai multe opțiuni de folie stretch din care să alegi, în funcție de nevoile tale. Astfel, folia stretch pentru paletizat poate fi manuală, automată, neagră sau transparentă, toate îndeplinind criteriile de rezistență necesară transportului în siguranță.

În funcție de tipul încărcăturii paletizate și transportate, este important să alegi o folie stretch specifică. Spre exemplu, dacă încărcătura trebuie să fie asigurată împotriva radiațiilor UV sau a luminii, cu siguranță vei avea nevoie de o folie stretch pentru paletizat neagră.

În momentul în care îți iei măsurile necesare pentru a realiza un transport în siguranță, eviți numeroasele situații neplăcute care ar putea apărea. De asemenea, dacă transportul a ajuns cu bine la destinatar, clientul va fi mulțumit și, de ce nu, te va putea recomanda mai departe altor persoane care au nevoie de serviciile și produsele pe care le livrezi.

Rămânem conectați
Ultimele Articole