Ce ar trebui să știi despre protecția la locul de muncă?

Când vine vorba despre protecția la locul de muncă, niciun alt aspect nu este mai important. Dincolo de calitatea muncii prestate și de domeniul de activitate în care lucrezi, este absolut vital ca siguranța sarcinilor întreprinse să fie asigurată nu doar de echipamentul de protecție adecvat, în acord cu munca depusă, ci și de protocoalele de activitate stabilite întocmai de la bun început.

De fapt, protecția la locul de muncă, respectiv îmbrăcămintea de lucru potrivită, este reglementată legislativ, fiecare membru al personalului avizat trebuind să poarte îmbrăcăminte de lucru specifică și adecvată domeniului în care activează. Evident, nimic nu este mai important decât să-ți asiguri condițiile de muncă sigure, pentru a te feri de orice situație neprevăzută și neplăcută care ar putea surveni ulterior.

Îmbrăcămintea de lucru certificată

Înainte de a fi avizate și puse la dispoziție spre comercializare, îmbrăcămintea de lucru trebuie certificată legislativ. Astfel, aceasta este supusă unor diferite teste specifice, în vederea testării rezistenței, modului în care se comportă la acțiunea a diferiți factori din mediul de lucru.

Firma RONSAL PROTECT este specializată în confecționarea diferitelor echipamente care asigură protecția muncii, cum ar fi costume de salopetă (din doc sau tercot), halate, veste și altele, dar și în importul și distribuția unei game largi de echipamente de acest gen.

Dincolo de calitatea și siguranța materialelor utilizate, de rezistență superioară, compania a obținut și certificare Oeko-Tex® Standard 100, acest sistem de certificare fiind relevant când vine vorba de faptul că produsele textile sunt fabricate din materiale evaluate ca fiind inofensive pentru sănătatea umană.

Certificarea a fost obținută pentru gama de îmbrăcăminte de lucru R8ED, VISION și 4TECH, acestea fiind certificate la standarde europene în ceea ce privește siguranța de lucru și de purtare. Pentru ca siguranța activităților întreprinse să fie una superioară, personalul de lucru trebuie să poarte echipamente potrivite, în acord cu tipul muncii pe care o prestează și cu finalitatea acestuia.

Siguranța este pe primul loc

Indiferent de locul în care lucrezi, meseria pe care o urmezi și mediul de lucru, întotdeauna trebuie să te asiguri de faptul că ești ferit de orice situații neplăcute care ar putea surveni în timpul muncii întreprinse. Dincolo de faptul că atenția joacă un rol esențial, uneori se pot întâmpla accidente care nu depind, în totalitate, de ceea ce faci.

Din aceste motive, este absolut esențial să preîntâmpini aceste situații prin purtarea echipamentului potrivit, a anexelor de protecție (ochelari, mănuși, măști, scuturi, în funcție de caz) și prin a avea la dispoziție, întotdeauna, o trusă de prim ajutor. Ca și în alte domenii, întotdeauna este mult mai important (și mai ușor) să previi decât să tratezi.

Manusi electroizolante ELSEC CLS2
Mănuși electroizolante

De aceea, atunci când dispui deja de tot echipamentul necesar, poți lucra în siguranță și fără a-ți face griji. Protecția la locul de muncă, după cum am spus, este reglementată legislativ și ar trebui să prezinte interes principal nu doar pentru angajator, ci și pentru fiecare persoană angajată în parte.

Atunci când ai certitudinea siguranței la locul de muncă, serviciile prestate sunt de o calitate superioară fiindcă, după cum am spus deja, siguranța joacă un rol esențial în viața fiecărei persoane. Este important să fii în siguranță la locul de muncă, dar mai ales, să te simți în siguranță în orice moment. Acest sentiment te va ajuta să ai și să oferi rezultate mai bune, să ai un moral ridicat și o stimă de sine validă, să fii productiv și eficient. Totul va fi bine dacă angajatul se simte bine la locul de muncă.

Este important ca fiecare angajator să se ocupe de bunăstarea fizică, mentală și emoțională a angajaților săi pentru a avea o echipă de oameni productivi, motivați, eficienți, flexibili și implicați.

Rămânem conectați
Ultimele Articole