Apartamente în Sebeș: de ce să încerci PensiuneaRyn.ro

Sebeș, cândva denumit Sebeșul Săsesc, este un municipiu plin de istorie, în care domină armonia și înțelegerea între locatari. În prezent, municipiul Sebeș are o economie dinamică, datorată, în special, investițiilor externe care au fost făcute în ultimul deceniu. Industriile precum prelucrarea lemnului, marochinăria și confecțiile constituie principalele domenii de activitate ale acestui teritoriu.

Mai mult decât atât, în Sebeș viața este liniștită. Plină de tihnă și de oameni care se ajută reciproc, și, într-o societate altfel haotică, sunt în căutare de înțelegere și pace. Curat, cu oameni care respectă normele în vigoare privitoare la protejarea naturii și prețuirea acesteia, Sebeșul este un „mic colț de rai” unde te poți oricând muta pentru a-ți pune ordine în gânduri și a începe, de ce nu, un nou stil de viață.

Motive să cauți apartament în Sebeș

Înainte de toate, deși are o suprafață de aproximativ 116 km², Sebeșul este un oraș primitor. Cald. Cu oameni pentru care spiritul comunitar, colectiv primează și este de o importanță vitală. Orașul numără numeroase obiective turistice atractive, care ar merita mult mai bine cunoscute. Printre personalitățile a căror viață este legată de acest municipiu se numără Lucian Blaga, renumitul scriitor, care a urmat cursurile Gimnaziului Evanghelic din Sebeș, dar și scriitorul și regizorul de teatru Radu Stanca, pianistul Carl Flitsch, actorul Mircea Breazu și mulți alții.

Liniștea și pacea domină în Sebeș. Cu o infrastructură autentică, solidă, consolidată de anii de istorie care definesc acest municipiu, Sebeșul reprezintă o combinație între medieval și modern, care își găsește echilibrul într-o arhitectură atractivă, în a cărei piatră stau consolidate secolele istoriei apuse. Dinamica economică a Sebeșului este constantă, iar forța de lucru este întotdeauna necesară. Un oraș  cu o densitate de 240 de locuitori per km2 în care te vei simți binevenit întotdeauna.

Obiective turistice pe care le poți vedea în Sebeș

Când vine vorba de obiective turistice, află că și Sebeșul are multe de arătat. Dincolo de geografia specifică, Sebeșul Săsesc a fost unul din cele mai importante orașe ale Transilvaniei medievale, devenind una din cele „șapte cetăți” care au dat numele german al provinciei: „Siebenbürgen”.

În cele mai vechi documente istorice care atestă existența Sebeșului, localitatea a purtat numele de „Malembach” (1245), „Millenbach” (1309), denumiri care derivă din săsescul „Malemboch”, însemnând „râu care poartă mult pietriș”, lucru care corespunde realității geografice.

La fel ca alte orașe medievale ardelenești în care timpul pare că stă pe loc, așa te vei simți și aici. Timpul are răbdare cu ardelenii, iar viața lor curge mai ușor, încet, frumos până la urmă.

Iată câteva obiective turistice pe care le poți vedea în Sebeș:

  1. Biserica Învierea Domnului;
  2. Biserica Evanghelică-Luterană, reclădită în stil gotic și renovată în stilul Renașterii;
  3. Monumentul Eroilor Români din Primul Război Mondial, ridicat în memoria eroilor români care au luat parte la Primul Război Mondial. Un obelisc cu înălțimea de 1,6 m, realizat de mâini iscusite folosind ca materie primă calcar cioplit. Pe o plăcuță se află scris, comemorativ: „În amintirea eroilor căzuți în Războiul Mondial 1914-1918”;
  4. Monumentul Eroilor Români din al Doilea Război Mondial, care se află în centrul orașului și este de tip placă memorială, fixată pe un suport din beton înalt de 1 metru, pe care stă înscris: „În amintirea eroilor căzuți în lupta contra fascismului”;
  5. Turnul octogonal;
  6. Râpa Roșie, care este o rezervație geologică de 25 de hectare, situată la circa 3 kilometri de oraș.

Sebeșul este un oraș diferit, un oraș în care te simți ca într-o mică vacanță binemeritată. Este un oraș al liniștii și al posibilităților. Unde te vei simți întotdeauna binevenit, petrecând timp de calitate, vizitând obiective turistice pline de istorie și poveste, neașteptate de frumoase.

Nu-ți va lipsi nimic din agitația marilor orașe, deoarece, și aici, vei avea la dispoziție tot ce îți trebuie pentru a-ți duce viața în tihnă, în concordanță cu nevoile tot mai mari de liniște și pace ale societății din ziua de astăzi.

Măcar pentru o vacanță ar fi bine să vizitezi Sebeșul pentru a te bucura de câteva zile liniștite în care grijile, stresul, jobul să fie departe de tine și să reînveți să te bucuri de viață. Tot ce ai nevoie este o cazare de calitate, la oameni deschiși și inimoși, cum sunt ardelenii în general.

Dacă ai nevoie de cazare, Pensiunea Ryn este locul unde vrei să te cazezi. Aici te vei simți ca acasă.

Uite cum arată o cameră matrimonială:

Rezervări la:

  • tel:+40772018669
  • tel:+40755373851
  • info@pensiunearyn.ro

Deconectarea de la agitația urbană te va ajuta să te reconectezi la tine însuți, să afli ce îți dorești de la tine, de la viață și să mergi spre a căuta acel lucru.

Rămânem conectați
Ultimele Articole