Albire dinți: de ce să o alegi?

Dinții reprezintă o parte esențială a organismului nostru. În speță, sănătatea cavității bucale, implicit a dinților, gurii și anexelor tubului digestiv (deși cavitatea bucală reprezintă parte componentă a tubului digestiv) este vitală pentru o calitate superioară a vieții.

Îngrijirea dinților

Cu toate acestea, multe persoane sunt deficitare în ceea ce privește îngrijirea dinților. Deși aceștia trebuie spălați zilnic, de cel puțin două ori, măcar dimineața și seara, există persoane care încă nu fac asta. Astfel, dinții se depreciază și, încetul cu încetul, apar probleme asociate cariilor și îngălbenirii acestora.

Odată cu trecerea anilor, abordarea unui comportament de igienă inadecvată are repercursiuni drastice asupra sănătății dentare. Și nu vorbim doar despre îngălbenirea dinților și pierderea culorii lor naturale. Este vorba despre faptul că rezistența acestora scade, favorizând instalarea și depunerea de tartru, infecții bacteriene și multe altele.

Cu toate acestea, niciodată nu este prea târziu să iei atitudine în ceea ce privește nu doar redobândirea rezistenței lor specifice, ci și cea a unui zâmbet strălucitor, alb și sănătos. În cele din urmă, este vorba despre faptul că mereu ne afișăm dinții atunci când vorbim sau zâmbim, iar o dantură depreciată îți poate scădea mult stima de sine. Procesele profesionale de albire a dinților vor fi, întotdeauna, o soluție ideală.

Cine poate beneficia de albire dinți?

În general, toate persoanele care vor să își albească dinții la un cabinet profesional pot face asta. În fiecare zi, dinții noștri intră în contact cu alimentele pe care le mâncă și cu diferite substanțe care potențează îngălbenirea lor și pierderea albului natural. Chiar dacă nu-ți dai seama de la început, încetul cu încetul poți ajunge în situația în care îndepărtarea petelor este imposibilă prin simpla spălare pe dinți, indiferent de tipul de pastă pe care o folosești.

Printre substanțele și alimentele care favorizează îngălbenirea dinților se numără cafeaua, tutunul, anumite tipuri de medicamente, băuturile carbogazoase colorate, ceaiul și anumite alimente, în special dulciurile care au zahăr ce favorizează colonizarea bacteriană.

Un alt factor extrem de versatil este faptul că multe persoane nu se spală corect pe dinți, ceea ce are drept urmare apariția depunerilor de tartru pe suprafața dentară. Periajul trebuie efectuat într-un anumit fel, timp de câteva minute. Depunerile de tartru pot îngreuna procesul de albire profesională a dinților, motiv pentru care, în general, o astfel de sesiune este precedată de una de detartraj, prin care se elimină aceste depuneri.

Ce avantaje aduce procesul de albire dinți?

Absolut evident este faptul că dinții tăi vor fi mult mai albi. Iar acesta este rezultatul estetic al procesului de albire dinți, însă beneficiile sunt mult mai numeroase. Înainte de toate, este vorba despre faptul că vei recăpăta încredere în tine și vei putea zâmbi cu mai mult curaj, fără a-ți face griji că dantura ta este îngălbenită. Asta, bineînțeles, îți va îmbunătăți calitatea vieții.

Albire dinti Cluj Prolident

 

În aceeași măsură, este vorba despre faptul că dinții albi sunt semnul unor dinți sănătoși și rezistenți. Există multe mituri care spun că procesul de albire al dinților afectează rezistența dentară și fragilizează dinții, însă nu este adevărat. Din fericire, tehnicile au evoluat extrem de mult, iar acum este imposibil ca albirea de dinți să îți afecteze sensibilitatea dentară.

De asemenea, dinții albi elimină mirosurile neplăcute din gură. Întrucât scapi de pete – responsabile, deseori, de mirosurile neplăcute -, nu trebuie să îți mai faci griji din acest punct de vedere. Vei vedea, de fapt, că beneficiile sunt numeroase, meritând fiecare minut și bănuț pe care l-ai investit într-un proces profesional de albire a dinților. Sfatul meu este să nu încerci să îi albești pe cont propriu, acasă, folosind diverse produse din comerț, cum ar fi acele benzi care se bazează pe peroxid de hidrogen (apă oxigenată). De fapt, apa oxigenată chiar atacă smalțul dinților și îți sensibilizează dinții, scăzându-le rezistența.

Servicii stomatologice profesionale

Dacă ai nevoie de servicii stomatologice ca la carte în Cluj-Napoca, la Prolident vei găsi ce dorești. Descoperă datele de contact aici:

  • +40-264-542-446
  • Contacteaza-ne cu incredere
  • Str. Memorandumului, nr. 8
  • Cluj-Napoca, Cluj, Romania
  • +40 741 215 513

Apelează cu încredere la un cabinet profesional pentru o intervenție de albire a dinților. Vei fi nu doar mulțumit, dar, implicit, vei adopta un comportament mult mai sănătos în ceea ce privește întreținerea sănătății dinților, deci, implicit, a cavității bucale. Și a organismului ca tot unitar.

Rămânem conectați
Ultimele Articole