Corpuri de iluminat decorative: cum îți infrumusețezi casa

Dacă vrei să schimbi ceva în interiorul casei tale și îți dorești să-i conferi un aspect estetic deosebit, atunci cu siguranță merită să îți îndrepți atenția către corpurile de iluminat decorative.

Reamenajeaza-ți casa cu surse de iluminat corespunzătoare stilului tău, aducând o notă de lux și eleganță. Modernizează-ți locuința cu gust ținând cont de câteva reguli simple de design. Creează o ambianță atrăgătoare și oferă un aer plăcut și primitor propriei locuințe.

Integrează corpurile de iluminat cele mai potrivite pentru a obține un efectul vizual de impact, încă de la prima vedere.  Adu câteva îmbunătățiri și schimbă aspectul general al casei. Pentru a obține rezultate performante, trebuie să respecți cu precizie regulile designului de interior, pentru a obține un decor geometric. Aceleași reguli trebuie respectate și în ceea ce privesc corpurile de iluminat.

Corpuri de iluminat în funcție de stilul interior

Dacă ești adeptul stilului modern, nu poți să integrezi un element clasic, pentru că strici tot aspectul. Este absolut esențial ca toate piesele din casa ta să se integreze stilului propriu. Sursele de iluminat ocupă un loc deosebit de important în estetica de interior. Acestea pun într-o lumină bună sau mai puțin bună, piesele de mobilier, precum și decorațiunile existente. În plus, contribuie în mod decisiv la obținerea atmosferei dorite.

Corpurile de iluminat decorative trebuie să fie rotunde, pătrate, dreptunghiulare și să fie colorate cât mai simplist. Prin designul lor, trebuie să fie de impact și să atragă atenția încă de la primul contact vizual.

Optează pentru o diversitate de obiecte de iluminat și combină-le într-un mod cât mai atractiv. Folosește atât aplice și spoturi, cât și lampadare și pendule, pentru că este foarte important că lumina să provină din cât mai multe surse. Ai grijă cum poziționezi aceste corpuri de iluminat pentru a obține o armonie vizuală.

În camere, integrează un corp de iluminat central dar vino în completare și cu un pendul prevăzut cu mai multe becuri, dacă vrei să luminezi cât mai bine acel interior. Pentru a pune accentul pe anumite detalii dintr-o încăpere, aplică spoturi moderne care să genereze lumina pe tablouri sau alte obiecte vizate. Folosește veioze pentru citit sau benzi Led pentru a obține o atmosferă de vis în casa ta.

La baza alegerii acestor corpuri de iluminat se află o strategie foarte bine pusă la punct. Ține cont atât de stilul lor, cât și de posibilitatea de amplasare. Nimic nu este întâmplător, pentru că fiecare corp trebuie așezat într-un anumit fel, în funcție de efectul pe care vrei să-l obții.

Acestea trebuie poziționate în așa fel încât să lumineze intens și să nu obstrucționeze vederea din alte zone ale camerei. Așadar, un spot de perete, orientat în jos, va lumina un loc restrâns însă dacă este orientat corect, crează impresia că acel obiect merită toată atenția ta. De asemenea, lumina nu trebuie să bată direct pe televizor, pe canapea sau pe pat, pentru că este deranjantă.

Ai nevoie de idei de corpuri de iluminat pentru casa ta?

Uite câteva opțiuni:

Veioza decorativa lemn Tirolo Ø25x55h

Lustra cu abajur din textil verde Ø 40 cm x 38 h

Veioza lemn alb vintage cu abajur crem maro Damasco 25 cm x 25 cm x 41 h

Veioza cu baza din polirasina maro si abajur din sticla Tiffany 21x21x38 cm

Corpurile de iluminat pe care le folosești sunt mai mult decât utile, sunt elemente veritabile de decor. Acestea pot atrage atenția încă de la prima vedere oricui îți apare în locuință. Nu le subestima puterea niciodată! Îți pot aduce admirația celor din jur în 5 secunde, deci, alege bine fiecare obiect de iluminat!

Pornind de la ideea generală că lumina are ca scop asigurarea unei bune vederi asupra întregii încăperi, trebuie să ții cont de toate aceste aspecte menționate mai sus. Învestește în corpurile de iluminat decorative de efect, care sunt special create pentru a pune într-o lumină favorabilă fiecare încăpere, în mod inteligent.

Rămânem conectați
Ultimele Articole