Theo Anghel, mama elfilor și creaturilor magice

Theo Anghel este o scriitoare de cărți genul fiction, care a surprins publicul larg cu mai multe serii de carte. Cu siguranță ai auzit până acum de seria Păcatele fiului despre care toate cititoarele vorbesc numai de bine datorită poveștii complexe, răsturnărilor de situație și a erotismului implicat. Momentan lucrează la o nouă serie spre deliciul cititorilor săi. Regatul inocenților se numește și are deja 3 cărți publicate. A patra este în curs de scriere.

Totul despre Regatul inocenților

Această idee i-a venit când încă nu terminase  « Păcatele fiului », serie care i-a adus titlul de „cea mai bună autoare de fantasy contemporan românesc”. Atât Theo, cât și Raluca Alina Iorga, autoarea poveștii despre viața lui Vlad Țepeș, « Până la sfârșitul timpului », sunt fane J. R. R. Tolkien. Raluca s-a gândit că ar fi potrivit ca Theo să scrie despre aventurile unor elfi. Chiar dacă Theo nu era așa de încrezătoare la început, la insistențele prietenei sale, a decis să dea curs acestei idei.

În acea perioadă, se simțea cufundată încă în atmosfera seriei « Păcatele fiului » unde povestea era cu totul alta. Îi era destul de dificil să se concentreze la o nouă serie, cu un nou plot, cu noi emoții și să lase în urmă excelentul mix fantasy-action-erotic, transpus foarte bine în poveste.

În această nouă serie desprinsă din cărțile lui Tolkien, locul principal îl ocupă familia Toril, cu cei doisprezece copii și câțiva servitori. Când apar și elfii în scenă, povestea capătă o alură specială.

Inițial, a luat întreaga aventură a scrierii acestei povești ca pe o provocare.

Atât de drag am prins de Torili, că am devenit dependentă de povestea lor. Iar când au apărut și elfii în peisaj, adicția a devenit rotundă, perfectă.

Chiar și atunci când nu mai avea energie, mesajele cititorilor au acționat asupra sa asemeni unui boost de energie. Aceștia savurează intens această poveste de viață și de familie presărată cu sentimente precum loialitate, dragoste și sacrificiu.

Scriitorii au nevoie de cititorii lor

Toate aceste cărți minunate pun în valoare onoarea elfilor și exprimă dragostea lor pentru pentru tot ce îi înconjoară. Cititorii adoră noua serie deoarece omul contemporan are nevoie de astfel de sentimente, lucruri de care îi este dor.

Cititorii mei mă emoționează, mă fac să-mi doresc să fiu tot mai bună. Pentru ei.

Toți scriitorii au nevoie de cititorii lor pentru a continua să scrie, pentru a avea certitudinea că munca lor contribuie la o cât de mica schimbare în lume.

Mesajul său către cititorii săi:

Vă mulțumesc, Oameni buni! Nici nu vă imaginați ce efect au cuvintele voastre frumoase asupra mea. De fapt, imaginațivă: dintr-odată, din neant, apare o zână micuță care plutește deasupra creștetului meu și scutură praf de stele albastre. Sunt îmbăiată în acel norișor magic. Se aud clinchete subțiri, diafane. Pieptul mi-e inundat cu bucurie. Zâmbesc.

Ideea pe care dorește să o transmită acestora este că o familie unită este indestructibilă. Toți cei care citesc această serie rămân plăcut impresionați de universul descoperit între pagini, iar acest lucru o încântă enorm pe Theo.

Theo, influențată de marele Tolkien

Am îndrăznit să o compar pe Theo cu J. R. R. Tolkien, autorul seriei Stăpânul inelelor, a Hobitului, cărți geniale după care s-au turnat cele mai frumoase filme care merită revăzute iar și iar.

De ce?

Pentru că așa am simțit citind tot ce a scris. La fel a fost cu seria seria Păcatele fiului. Theo știe să creeze o lume de basm din care, odată ce ești tras înăuntru, nu mai poți scăpa.

Stai cu mintea în carte, dând pagină după pagină, într-o foame frenetică de adevăr, curios ca un copil; oare ce se întâmplă mai departe? Doar cărțile de povești obișnuiau să mă fascineze atât de mult, iar aceste sentimente de basm, povești nemuritoare și ACASĂ le-am găsit în seria sa.

Tolkien a influențat în mod decisiv imaginația scriitoarei, astfel că Theo îi poartă în suflet o adâncă admirație.

Theo a reușit să pătrundă în atmosfera Regatul inocenților pas cu pas, să recreeze cu migală și atenție la detalii personaje minunate pentru noi, cititorii săi. Lumea autorului său preferat i-a deșteptat o profundă fascinație față de puritatea sentimentelor celor buni și mirare față de « nesfârșita vrăjmășie a celor răi ».

Visăm cu ochii deschiși să avem prieteni la fel de loiali ca Sam, îngăduitori ca Frodo, puternici și onești ca Aragorn și Legolas, statornici ca Gimli și atotcuprinzători și atoateștiutori ca Gandalf.

Tolkien este adorat de întreagă planetă din prisma faptului că reușește să scoată în evidență complexitatea celor mai elementare dintre emoțiile omenești.

Theo încearcă să transpună cumva povestea în viață reală, prin ochii cititorilor. Am putea să vedem cu ochi mai clari, mai limpezi că aceste personaje de basm nu se găsesc doar în cărți. Sunt în viața reală, în jurul nostru. Avem nevoie doar de o dehipnotizare pentru a-i vedea.

Povestea lui Tolkien atrage atenția cititorilor încă de la primele paragrafe și îi face să creadă că elfii există cu adevărat. Tolkien este foarte sugestiv atât prin modalitatea de a povești, cât și prin expresivitatea unică a personajelor sale. Acest mare autor a influențat-o foarte mult pe Theo, i-a deschis orizontul  creativității și i-a dat încredere în propriile idei, în propriile lumi create.

Propria lume elfească

Personajele își spun povestea atât de frumos! Este surprinzător și incitant să aflăm faptul că, deși elfii locuiau împreună cu oamenii în bună înțelegere, la un moment dat, între cele două seminții, a început un război nimicitor, care a fost încheiat cu maximă înțelepciune din partea regelui elf.

Morala ar fi că oamenii vor să trăiască în pace, armonie și deplină înțelegere. Indiferent câtă nefericire ar trebui să înfrunte, năzuiesc ca la final să își găsească liniștea. Exact așa este și în realitate. Indiferent prin câte trecem este important să ne bucurăm și să apreciem mâna salvatoare întinsă spre ajutor.

Theo creează lumi magice în care fie ne regăsim, fie ne-am dori să trăim. Admirația pentru scriitura sa este datorată faptului că nu creează niciodată momente de plictiseală. Ne ține captivi sufletește la fiecare pagină, curiozitatea ne face să uităm că avem vreo oală cu mâncare pe aragaz. Lectura cărților ei trec cititorii printr-un carusel de emoții atât de complexe încât, n-am nicio îndoială, chiar și cei mai puțin creativi dintre cititori își pot imagina cu ochii minții fiecare scenă.

Ne facem filmele noastre magice în cap și ne-ar plăcea să le vedem ecranizate.

Ce îmi place foarte mai mult este că Theo postează tot felul de discuții amuzante pe marginea cărților sale. Uneori, poți lua parte la procesul creativ prin alegerea unui nume sau a copertei. Nu știu câți autori au o relație atât de strânsă și de prietenoasă cu publicul lor.

Este minunat să ai o legătură directă, palpabilă cu un scriitor care creează lumi atât de magice. Faptul că este contemporană cu noi ne ajută să fim în miezul lucrurilor. La cât mai multe serii de succes!

Mulțumesc, Theo Anghel pentru timpul acordat!

Rămânem conectați
Ultimele Articole