Pietre semiprețioase pentru fete grațioase

Deși la început toate pietrele care puteau fi integrate estetic în diferite bijuterii făceau parte din categoria „pietrelor prețioase”, împărțirea acestora în două tagme a avut loc pe la mijlocul anilor 1800. Astfel, termenii sunt folosiți și în ziua de astăzi pentru a desemna diferite tipuri de pietre pe care le putem purta în asociere cu diferite bijuterii.

Ce sunt pietrele prețioase?

În accepțiune generală, există doar patru pietre prețioase: diamantul, safirul, ruminul și smaraldul. Prin urmare, toate celelalte pietre existente sunt considerate a fi „semiprețioase”. Această distincție se datorează în primul rând durității acestora, care se traduce ca fiind rezistența la zgârietură. Practic, o piatră este mai dură decât alta dacă prima produse zgârieturi celei de-a doua. Spre exemplu, numai un diamant poate să producă deprecieri de suprafață altui diamant. Cu toate acestea, majoritatea pietrelor prețioase se pot fisura în cazul unui șoc mecanic major.

Duritatea se măsoară pe scara Mohs, care clasifică mineralele pe o scală numerică de la 1 la 10. Spre exemplu, diamantul, safirul și smaraldul sunt considerate cele mai dure pietre prețioase.

Ce sunt pietrele semiprețioase?

Prin extensie, pietrele semiprețioase sunt acele pietre care nu sunt prețioase, având o duritate mult inferioară celor prezentate mai sus. În această categorie sunt incluse o varietate de pietre care se disting prin strălucirea și efervescența cromatică pe care le prezintă. Pietrele semiprețioase includ pietre modelate din chihlimbar, ametist, acvaramin, citrin, hematit, jad, kunzit, malachit, obsidian, onix, topaz, turmalină și multe altele.

Dată fiind varietatea materialelor brute din care acestea sunt modelate, pietrele semiprețioase, sub forma rafinată și finală, pot fi folosite pentru a fi integrate cu delicatețe în diferite tipuri de bijuterii, de la brățări până la cercei sau alte tipuri de accesorii.

Ce beneficii au pietrele semiprețioase?

Există multe idei conform cărora purtarea pietrele semiprețioase ar avea beneficii dintre cele mai variate, cum ar fi îmbunătățirea stării generale, a somnului, a încrederii în sine sau profilaxia anumitor patologii fizice și cognitive conținând diferite tipuri de energii.

Spre exemplu, se spune că citrinul are proprietatea de a-ți crește încrederea în propriile forțe, turcoazul te protejează împotriva gândurilor negative și simbolizează bogăția culturală fiind și simbolul prieteniei. Se spune că topazul albastru te protejează împotriva adoptării comportamentelor distructive și adicțiilor.

Toate pietrele semiprețioase au o putere aproape magică atât timp cât tu crezi în ele. Este important să le vezi magia și atunci când ceilalți sunt opaci.

În orice caz, cum există o varietate extrem de mare de pietre semiprețioase, cu siguranță există câte una aferentă unui anumit „tip de problemă”, care să conțină energiile de care ai nevoie pentru a te redresa și pentru a adopta un comportament sănătos. Cu toate acestea, deși ezoterismul situației nu este de neglijat, viabilitatea unor astfel de confirmații nu a fost confirmată întocmai, dar nici infirmată.

Spre exemplu, există mărturii ale unor persoane care susțin că într-adevăr s-au vindecat de diferite afecțiuni și gânduri negative după ce au purtat bijuterii care conțin pietre semiprețioase, în timp ce alte persoane pun la îndoială veridicitatea acestor afirmații.

Descoperă 3 pietre semiprețioase pe care le vei adora de la prima vedere

Ametist sfere 8mm

Aceste mărgele se numesc ametist și sunt extrem de frumoase. Le poți utiliza pentru a crea un colier, o brățară sau chiar cercei pentru cineva drag. Tot ce ai nevoie este un dram de creativitate.

Sirag lapis lazuli 3mm

Aceste pietre semiprețioase se numesc Lapis Lazuli și te farmecă prin culoarea lor intens albastră. Vor atrage privirile în orice tip de accesoriu vei crea folosindu-le.

Sodalit sfere mate 8mm

Aceste mărgele care seamănă cu planetele din Calea Lactee se numesc Sodalit și reprezintă sfere mate pe care le poți utiliza cu drag în noile tale creații. Este important să creezi folosind doar pietre care îți plac și care te inspiră. Astfel vei putea crea accesorii pe care alte femei să le poarte cu plăcere.

Pentru mai multe informații despre aceste pietre semiprețioase, dar și despre altele la fel de frumoase, iată câteva date de contact:

Adresa:

Donath 146A,
Cluj-Napoca, Cluj 400293

Email:

Telefon:

0756 649 936
Orele de lucru a consultantilor nostri:

09:00 — 15:30

de Luni pana Vineri

În cele din urmă, trecând peste astfel de aspecte, pietrele semiprețioase chiar sunt extraordinar de frumoase din punct de vedere estetic și se potrivesc de minune cu diferite tipurii de bijuterii și accesorii în care pot fi integrate cu ușurință.

Cu ajutorul lor vei ieși în evidență oriunde te-ai duce deoarece strălucesc și își păstrează eleganța ani la rând. Le vei putea purta cu drag chiar și atunci când vei uita de unde le-ai cumpărat.

Rămânem conectați
Ultimele Articole