Capsule de cafea pentru zile de productivitate crescută

Sunt o mare iubitoare a cafelei și știu că nicio zi nu este întâmpinată mai potrivit decât cu o ceașcă aburindă de cafea. De asemenea, cred în efectele acesteia, fiindcă după o ceașcă de cafea simt că sunt pregătită pentru a trece la diferitele sarcini zilnice pe care le am de îndeplinit. Cafeina, substanța activă din boabele de cafea, s-a dovedit că este implicată în creșterea excitabilității neuronale, ceea ce face ca toate circuitele cerebrale să funcționeze la o intensitate puțin mai mare.

Fie că e placebo, fie că nu, îmi place cafeaua și pentru gustul intens și aromat pe care îl are. Bineînțeles, gustul și intensitatea unei cafele depinde, dincolo de sortimentul de cafea folosit, de modul de preparare. Personal, am băut cafea pregătită sub toate formele, de la cafea la ibric, capuccino vienez, până la cafea pregătită cu ajutorul espressoarelor și cafea turcească.

Cafeaua la ibric

Trebuie să recunosc că rămân fidelă cafelei făcute la ibric, deoarece mi se pare că păstrează cel mai bine gustul și aroma unei cafele desăvârșite, dar nu pot să nu apreciez și cât de util este un espressor și cât de rapid se prepară o cafea făcută la acesta. Mai mult decât atât, un espressor îți oferă posibilitatea de a bea tot felul de sortimente de cafea, datorită numeroaselor tipuri de capsule de cafea existente pe piață: cafea cu lapte, cafea intensă, cafea tip capuccino, cafea lungă, scurtă și așa mai departe.

Am un espressor pe care îl folosesc pentru a-mi pregăti cafea cu lapte și fac asta foarte ușor fără a fi nevoie să aștept prea mult ca apa să fiarbă și să se infuzeze cu aroma cafelei, așa cum se întâmplă atunci când o pregătesc la ibric. Pur și simplu introduc capsula în suportul corespunzător și dau drumul la apă. Rezultatul este o cafea cu lapte cu o aromă delicată și cu un miros desăvârșit, care se potrivește perfect alături de un biscuit cu unt.

capsule de cafea

Capsule Cafea – Kafferoma

Deși cafeaua făcută la ibric este mult mai intensă și aromată, modul de preparare al acesteia este destul de limitativ. Pe de altă parte, un espressor îți oferă posibilitatea de a o putea prepara exact așa cum îți dorești, atât timp cât ai capsulele care să se potrivească perfect cu acesta. În orice caz, pe piață sunt disponibile extrem de multe sortimente de capsule de cafea, pentru fiecare gust în parte, astfel încât cu siguranță poți găsi un sortiment care chiar să îți placă.

Mix

Chiar dacă nu pot renunța la gustul cafelei făcute la ibric, cum nu beau o singură cafea pe zi, încerc să le combin. În general, cafeaua făcută la espressor, cea conținută în capsule, este mai puțin intensă decât cafeaua obișnuită, dar este disponibilă în mai multe sortimente și arome, așa că am de unde alege.

De aceea, îmi încep ziua cu o cafea făcută la ibric, aromată și tare, însă mi-o continui cu o cafea cu lapte sau un capuccino, în funcție de capsulele pe care le am disponibile sau de poftă. Da, beau cafeaua în special pentru gust, dar probabil și datorită faptului că a devenit un obicei înrădăcinat în rutina mea zilnică.

În cele din urmă, cred că fiecare iubitor de cafea ar trebui să încerce mai multe sortimente și varietăți înainte de a se dedica unuia singur. Cafeaua la ibric, capuccino-ul, ness-ul, cafeaua conținută în capsule, care se face la espressor, toate reprezintă de fapt modalități viabile prin care ne putem bucura de aroma cafelei.

Pentru cea mai bună cafea sub formă de capsule, uite aici o idee:

Acasa

 

0755.456.013

info@kafferoma.ro

str. Luncile Prigoanei 1
Sebes, jud.Alba

Rămânem conectați
Ultimele Articole