Știai că boabele de cafea cresc în copaci și sunt de fapt fructele arborilor de cafea? În urma prăjirii și măcinării acestor boabe se obține cafeaua care este împachetată și comercializată sub diferite forme, spre satisfacerea gusturilor diferitelor persoane.

Deși poate ai crede că există un singur fel de cafea, prelucrarea diferită a acesteia are drept rezultat o gamă extrem de variată din care poți alege, cum ar cappuccino, ness, cafea arabică și multe alte forme în care poate fi consumată.

Cafeaua este extrem de amară, în special datorită conținutului ridicat de polifenoli, taninuri și pigmenți. Acești compuși se găsesc în general în plante și joacă un rol important în viața acesteia.

Taninurile, spre exemplu, dau gustul amărui boabelor de cafea pentru ca acestea să nu poată fi mâncate de către anumite păsări sau animale. Însă noi am învățat să diluăm gustul amărui folosind lapte, zahăr sau alte tipuri de îndulcitori, spre încântarea gusturilor specifice ale fiecăruia.

Este cafeaua sănătoasă?

Studiile ne spun că da, la fel și experiența proprie. Evident, consumată cu exces, cafeaua poate dăuna organismului prin creșterea cronică tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace. Consumată cu moderație, cafeaua poate stimula excitabilitatea neuronilor, acele mici celule din creier care joacă un rol vital în viața noastră.

Cafeina, compusul activ din cafea, crește nivelurile de dopamină, acel hormon care este implicat în manifestarea sistemului cerebral al recompensei. Cu alte cuvinte, creierul tău percepe consumul unei cești de cafea drept o recompensă binemeritată.

Cum poate fi băută cafeaua?

Cafeaua o poți bea după pofta inimii, nu există nicio regulă impusă despre cum se bea cafeaua. Poți bea cafea făcută la ibric, infuzată, făcută la Espressor, ness sau capuccino, 3 în 1 sau cafea turcească, pregătită pe nisip încins.

Cu toate acestea, trebuie să știi că gusturile și aromele cafelei pot să difere foarte mult în funcție de modul în care este preparată. În general, cafeaua făcută la ibric este mult mai tare, mai aromată, pe când capuccino-ul este puțin mai dulce și mult mai slab.

În aceeași măsură, sortimentele de cafea joacă un rol esențial. Există două varietăți principale ale arborelui de cafea și anume Coffea arabica și Coffea robusta.

Primul sortiment are o aromă mai fină și dulce, iar al doilea este mai amar, însă mai puțin aromat. De asemenea, calitatea boabelor de cafea este influențată puternic și de locul în care au fost cultivați copacii, precum și de modalitățile de depozitare și de procesare a boabelor.

Pot să beau cafea oricând?

Da, însă nimic nu întâmpină o zi de lungă de lucru mai bine decât o ceașcă aromată de cafea. Mulți o beau dimineața, însă nu există o cronologie legislativă a cafelei.

O poți bea în orice moment al zilei, însă ar fi bine să eviți consumul ei seara. După cum am spus, cafeina are și efecte care se răsfrâng asupra frecvenței cardiace și  tensiunii arteriale, ceea ce ar putea să-ți inducă o oarecare stare de agitație și excitabilitate nervoasă.

Băută cu moderație, cafeaua îți poate da suplimentul de energie de care ai nevoie pentru a începe o zi grozavă, indiferent de forma în care o consumi.

Uite 3 tipuri de cafea care-mi plac

Davidoff Cafe Creme Rainforest boabe 500 gr

Această cafea de la Davidoff este un brand cunoscut și te va uimi cu aroma sa puternică, dar mai ales cu notele de rafinament.

Cafea Instant Granulata Ristora (5 x 200 gr)

Acest tip de cafea instant granulată este ideală atunci când cauți să bei o cafea rapid, când nu ai timp să o fierbi, dar mai ales când vrei ceva mai slab ca intensitate și mai ușor de preparat.

Cafea Lavazza Crema e Aroma Espresso Point (100 capsule)

Dacă ești fan al cafelei la capsule, ai la dispoziție capsule de la Lavazza, una dintre cele mai mari branduri de cafea din lumea, renumită pentru calitatea superioară pe care o oferă.

Pe Webcoffee.ro vei găsi mai multe variante de cafea si sigur vei găsi ceva pe placul tău. Dacă ai întrebări, poți suna la numărul de telefon: 0726788555 sau poți da mailuri la office@webcoffee.ro.

Pentru o aromă profundă și un gust pe placul tău, acele să o prepari așa cum se cuvine, dacă dispui de echipamentele de pregătire corespunzătoare, cum ar fi un espressor de calitate care are și opțiunea de a o prepara cu lapte, un ibric în care să prepari o cafea tare, cu o aromă intensă și un gust ușor amărui, sau un ness pe care îl pregătești în doi timpi și trei mișcări.

Orice alegere ai face, încearcă să alternezi gusturile, chiar și sortimentele de cafea. Deși majoritatea persoanelor rămân dedicate unui anumit brand, niciodată nu știi ce gust au altele până când nu le încerci.

Gustul unei cafele este extrem de versatil și depinde de multe variabile, de aceea există atât de multe sortimente comercializate pe piață. Alege-l pe cel care îți place cel mai mult, dar doar după ce le-ai încercat pe majoritatea existente deja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *