Implant dentar: tot ce trebuie să știi

Implanturile dentare reprezintă intervențiile realizate de către medicii stomatologi specialiști pe pacienți cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți. Cu alte cuvinte, un implant dentar reprezintă o variantă artificială în substituirea unei rădăcini dentare care lipsește. Ulterior, după ce implantul a fost realizat în mod corespunzător, acesta deservește drept suport fizic pentru alte dispozitive cum ar fi coroanele sau protezele dentare.

De ce ai apela la un implant dentar?

În general, oamenii apelează la un implant dentar pentru a înlocui un dinte lipsă și pentru a obține un aspect de dinte natural, sănătos și cu un design plăcut. Cele mai multe persoane apelează la acest tip de înlocuitor doar când metodele clasice nu mai sunt opțiuni viabile. Aici vorbim de plombe, pivoți și punți dentare.

Mai mult, implantul dentar, nu numai că arată bine, dar are o rezistență crescută și de aceea, te poți bucura de el și peste 20 ani. Este foarte bine plantat în gingie și nu vei simți nimic diferit față de un dinte natural. De asemenea, nu îl atacă nimic și nu are nevoie de protecție. Oprește cariile să se dezvolte de la un dinte la altul cum se întâmplă de obicei la dinții naturali atacați de carii.

Cum se realizează un implant dentar?

Înainte de toate, trebuie să știi că procedura este una nedureroasă, întrucât se realizează sub anestesie locală. Este probabil să simți doar niște mici furnicături și un oarecare disconfort la nivelul implantului, însă în general acestea sunt ușor de suportat. În linii mari, o intervenție de implant dentar implică realizarea unui orificiu în locul în care lipsește dintele. Ulterior, implantul se aplică în cavitatea acestui orificiu.

După o anumită perioadă de timp de la intervenția chirurgicală, necesară vindecării osului maxilar, implantului dentar i se atașează o coroană sau proteză, necesare restaurării integrității funcționale „a dinților”, respectiv restaurării funcției masticatorii. Coroana dentară este alcătuită din materiale biocompatibile cu organismul uman, iar lucrările de implantare sunt realizate de către specialiști numiți proteticieni și tehnicieni dentari.

Care sunt etapele unui implant dentar?

Există câteva etape specifice derulării procesului de implantare dentară, iar acestea sunt consultația, realizarea unor teste de laborator hematologice, asanarea cavității bucale, inserarea propriu-zisă a implantului dentar, asigurarea unui timp de vindecare și atașarea coroanei dentare. Bineînțeles, în aceste etape vei fi îndrumat de către medicul stomatolog specialist în domeniu, care îți va spune cu certitudine care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi în această direcție.

Componente implant dentar bucuresti

De ce ai nevoie de un implant dentar?

După cum este firesc, ai nevoie de un implant dentar în cazul în care îți lipsesc unul sau mai mulți dinți. Sănătatea cavității bucale, implicit funcționarea optimă a dinților, este absolut necesară unui stil de viață sănătos. Mai mult decât atât, un implant dentar realizat corespunzător îți poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții, asigurându-ți posibilitatea de a mânca alimentele pe care le vrei, fructe și alte produse pe care nu le puteai consuma înainte.

În aceeași măsură, un implant dentar protejează „orificiile goale” cauzate de lipsa dinților, ferindu-te astfel de eventualele infecții micotice și bacteriene care s-ar putea produce la acest nivel. Pe de altă parte, un implant dentar cu protezare ulterioară îți poate conferi strălucirea zâmbetului de altădată, sporindu-ți încrederea în tine. Protezele purtate fără implanturi dentare pot aluneca atunci când vorbești sau mănânci, fiind lipsite de stabilitatea mecanică asigurată de către tehnicile de protezare cu implanturi.

Cât costă un implant dentar?

Costurile diferă de la o clinică la alta. Mai mult decât atât, acestea sunt în conformitate cu problemele cu care te confrunți și care necesită intervenții de acest gen, cum ar fi numărul de dinți, tipul de material din care dorești să fie realizat implantul, costurile de protezare, costurile investigațiilor hematologice și radiografice.

În general, majoritatea clinicelor care se ocupă cu astfel de intervenții au afișată o listă cu prețuri specifice. Indiferent de preț, cel mai bine este ca în etapa de consultație să vorbești cu medicul specialist sub îndrumarea căruia vei realizare intervenția de implantare. El te va sfătui și îți va spune care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi și care sunt eventualele prețuri aferente lucrărilor necesare a fi derulate în vederea implantării dentare complete.

Dacă ai nevoie de un implant dentar și nu știi la cine să apelezi, dar mai ales cauți cel mai bun raport calitate-preț, tocmai ce ai găsit cea mai bună opțiune. La clinica Lorelei Nassar vei găsi specialiștii pe care îi cauți și care te vor ajuta să zâmbești cu încredere în tine din nou.

TELEFOANE & EMAIL

+40 751 051 096
+40 314 257 954
contact@drnassar.ro


ADRESA CLINICA

Strada Puțul lui Zamfir 16,
București 011683, România

Implanturile dentare ar trebui realizate la clinici de încredere nu doar pentru că au un preț ridicat față de alte procedee stomatologice, dar pentru că sunt riscante pentru sănătatea pacienților.

Ești pregătit să zâmbești din nou cu încredere în tine?

Hai la clinică!

Rămânem conectați
Ultimele Articole