Ten: cum alegem cele mai potrivite produse

Frumusețea este pentru multe dintre femei aspectul numărul 1 de care au grijă în fiecare zi. Indiferent cum arată sau ce stimă de sine au, tenul este unul dintre cele mai importante elemente ale frumuseții feminine. Totuși, nu toate ne-am născut cu un ten de porțelan, fără probleme și sensibilități. Hai să deslușim împreună secretele frumuseții tenului!

Tenul: câte tipuri există

Dacă nu știai, există mai multe tipuri de ten în funcție de particularitățile sale. Unele femei au tenul deschis la culoare, alb ca zăpada, pe când altele au un ten închis sau unul măsliniu. În funcție de culoarea tenului se aleg de regulă produsele cosmetice pe care le vei folosi.

De cele mai multe ori, make-up artiștii ne învață să folosim produse în opoziție cu culoarea tenului tocmai pentru a-l evidenția. De exemplu, un ten închis este evidențiat de farduri deschise, neutre, pe când unul deschis este evidențiat de unele mai închise, mai stridente.

De asemenea, tenul mai poate fi de mai multe feluri în funcție de aspect:

  • ten uscat
  • ten gras sau cu tendințe de îngrășare
  • ten mixt cu ten gras în zona T
  • ten sensibil
  • ten cu anumite afecțiune: acnee, cuperoză, etc.

În funcție de tipul tău de ten vei putea alege produsele de care ai nevoie. De exemplu, dacă tenul tău are tendința de a se îngrășa, a elibera sebum din toți porii și de a produce comedoane, puncte negre sau  coșuri mari și roșii, ai nevoie de îngrijire cu ajutorul unei creme antiacneice.

Indiferent dacă ai ten uscat sau gras, pielea ta are nevoie de hidratare. Că vrei tu să oprești sebumul să apară în zona T, asta e altă poveste.

Dacă ai un ten sensibil care nu suportă acțiunea cremelor din comerț care conțin diferite ingrediente de tipul alergenilor sau iritante, ai nevoie de cele mai bune produse. Ai nevoie de produse cosmetice organice.

Cosmeticele organice: de ce să le alegi

În primul rând, după cum le spune numele, cosmeticele organice sunt realizate din ingrediente naturale care nu afectează pielea. Acestea nu vor irita pielea, nu vor potența afecțiunile deja prezente și nu sunt toxice pentru organism.

Aceste produse au fost create folosind plante, legume sau fructe și de cele mai multe ori nu au fost testate pe animale. Cei care le-au creat sunt atenți la nevoile femeilor care le vor folosi, dar nici nu vor să pună animalele din laboratoare la chinuri prin testare.

În al doilea rând, din moment ce nu conțin substanțe toxice, nu fac rău utilizatoarei. Efectele lor sunt benefice și nu produc alergii, iritații, acnee sau alte probleme pe termen lung.

În al treilea rând, mirosul lor este foarte plăcut și inspirat din natură. Dacă vei folosi o cremă de picioare fabricată din cartof, va mirosi a cartof.

În al patrulea rând, țin bătrânețea departe. Unele cosmetice din comerț nu fac decât să îți deterioreze pielea cauzându-ți riduri. Nimeni nu își dorește riduri înainte de vremea lor. Ai grijă la ce produse folosești!

Dacă nu știi la ce firmă să te duci pentru o nouă comandă, MyOrganics.ro așteaptă cu nerăbdare să le faci o vizită. Uite ce îți recomand pentru că le-am testat deja.

 Produse Myorganics recomandate

Bază de machiaj iluminatoare, Pro Shining, Revers, 30ml

Dacă încă îți cauți cea mai potrivită bază de machiaj, tocmai ai găsit-o! Această bază de machiaj este extrem de potrivită pentru tenul tern, obosit care are nevoie de ceva pentru a-l scoate în evidență. Mai mult, catifelează pielea pentru o atingere de catifea. Nu mai spun că are un preț accesibil! O poți găsi aici.

Bază machiaj matifianta, Cos-Medica, pentru ten gras și acneic, Vipera, 30ml

Femeile și fetele cu tenul gras și acneic știu cât de dificil este să machiezi un astfel de ten. De aceea, această bază de machiaj matifiantă poate face reale minuni. O poți găsi aici.

Pudră Bronzantă iluminatoare Champagne Bubble, Magic Studio 

Această pudră bronzantă iluminatoare te ajută să arăți în același timp și bronzată, și cu un ten iluminat. Pentru mine, o obsedată să par mai albă, a fost o revelație. De când am descoperit-o nu mai folosesc altceva. O poți găsi aici.

Toate produsele de pe site au prețuri accesibile, sunt obținute din plante și fac bine tenului. Te invit să descoperi mai multe pe site sau pe pagina de Facebook.

Cei 5 pași în alegerea cosmeticelor potrivite

  1. Alege produsul în funcție de nevoi: particularitățile tenului
  2. Corelează alegerea cu dorințele tale: ten mai luminos, mai bronzat, mai catifelat, lipsit de acnee
  3. Testează, testează, testează și analizează
  4. Adaptează produsele: încearcă alte produse cu gândul la pașii 1&2
  5. Testează din nou

Să avem zile frumoase cu ten minunat!

Stay Connected
Latest News