5 motive să alegi dermatocosmetice

Dermatita atopică este cea mai frecventă formă de eczemă, fiind o afecțiune dermatologică de natură inflamatorie. Deși etiologia acesteia nu este complet cunoscută, pare a fi vorba atât de o predispoziție genetică spre atopie, cât și de acțiunea factorilor de mediu.

Persoanele care suferă de dermatită atopică ar trebui să adopte o rutină specială de îngrijire a tenului, deoarece pielea afectată are necesități relativ diferite față de pielea sănătoasă, traduse prin folosirea produselor special concepute pentru astfel de situații, lipsite de alcool, parfumanți și coloranți sintetici.

Hidratarea – o necesitate vitală a pielii cu dermatită atopică

Pielea cu dermatită atopică, la nivel histologic, prezintă un deficit de filagrină, o proteină vitală pentru menținerea stării de hidratare și asigurarea agregării filamentelor epidermice.

Pierderile transepidermice de apă duc la deshidratarea țesutului, ceea ce provoacă prurit intens și, ulterior, descuamare epitelială, cu apariția de scuame albicioase (lame de celule cornoase).

O nevoie pe care pielea cu dermatită atopică o are este hidratarea, iar rutina de îngrijire ar trebui să conțină, înainte de toate, o cremă hidratantă de corp. Cremele sunt mult mai hidratante decât loțiunile.

Astfel, prin aplicarea topică externă a unei creme hidratante, pielea își va menține nivelul optim de hidratare, reușind să reechilibreze pierderile transepidermice de apă.

Se recomandă ca pielea să fie mereu îngrijită, în special după spălare, cu o cremă cu potențial hidratant, fiind cunoscut faptul că apa (în special cea dură) usucă deosebit de mult pielea.

În lipsa hidratării, simptomele și manifestările din dermatită atopică se exacerbează, ducând la prurit și un cerc vicios în care persoana se scarpină, putându-se ajunge chiar și la pierderea integrității și continuității pielii.

Dermatocosmetice – sinergia dintre beneficiile medicale și componenta estetică

Există o gamă variată de motive pentru care o persoană ar trebui să opteze pentru alternativele naturale de make-up și skincare. Dermatocosmeticele reprezintă standardul când vine vorba nu doar de eficiență, ci și de siguranță în utilizare.

Iată care sunt câteva dintre motivele pentru care ar trebui să iei în considerare dermatocosmeticele, în locul cosmeticelor tradiționale:

  • Ingredientele naturale și sigure: dermatocosmeticele sunt create cu atenție, mai ales în ceea ce privește selecționarea ingredientelor cele mai bune. Aceste produse conțin ingrediente și componente naturale, testate și aprobate, pentru a se asigura că sunt sănătoase pentru piele și persoanele care le utilizează. Multe ingrediente sunt hipoalergene și testate toxicologic.
  • Disponibilitatea specifică pentru diferite tipuri de piele și afecțiuni: dermatocosmeticele se consideră a fi eficiente atât pentru rutina generală de îngrijire, cât și pentru diferite afecțiuni care interesează pielea. Fie că ai tenul gras, uscat, sensibil, predispus spre acnee, cu tendințe atopice, există o gamă variată de dermatocosmetice create întocmai pentru a aborda diferite tipuri de condiții medicale și fenotipuri dermatologice.
  • Siguranță și viabilitate medicală: multe dermatocosmetice trec prin teste dermatologice, din dorința de a se evalua siguranța și eficacitatea lor pe piele. Ulterior, după ce au trecut testele, sunt lansate pe piață pentru a fi utilizate în condiții de siguranță chiar și pe pielea sensibilă.
  • Tratament specializat și individualizat: unele dermatocosmetice au formule speciale, foarte eficiente pentru a trata anumite probleme dermatologice (acnee, hiperpigmentare și xeroză, atopie sau dermatită). Alegând produsul potrivit, vei beneficia de tratament eficient, adaptat nevoilor tale specifice.
  • Promovarea unui comportament sustenabil, în acord cu nevoile mediului: de-a lungul unui proces de fabricare, dermatocosmeticele respectă nevoile de sustenabilitate ale mediului și, astfel, sunt reduse reziduurile care deseori apar în urma proceselor industriale, în masă, de producere a dermatocosmeticelor.

Este important de menționat că, înainte de a încorpora orice produs dermatocosmetic în rutina de skincare, ar trebui să soliciți recomandările și expertiza unui medic specialist.

Mai ales într-o situație în care vorbim despre o afecțiune dermatologică subiacentă, pentru a te asigura că un produs este sigur pentru utilizare și, mai mult decât atât, potrivit pentru afecțiunea avută. Totuși, hidratarea este absolut esențială, indiferent de patologia cu care te-ai putea confrunta.

Dacă dorești produse de calitate, apelează la Eladerm.

CONTACT


Rămânem conectați
Ultimele Articole