Jucării pentru copii de la BeKid, bucurie la cutie

Copii se joacă mereu cu entuziasm nu doar pentru a se distra, ci și datorită faptului că prin joc ei descoperă încetul cu încetul lumea în care trăiesc și capătă curajul de care au nevoie pentru a accesa locuri necunoscute și spații nefamiliare. Ne amintim cu drag de acele momente când eram mici și ne fascina un anumit obiect sau loc.

Eu, de exemplu, eram fascinată să caut prin cutii vechi sau să stau prin pod să caut printr-un maldăr de cărți ale părinților mei. Mi se părea magic să fiu lăsată acolo singură să mă afund printre hârtii.

Este demonstrat științific faptul că un copil care încă de mic intră în contact cu diferite tipuri de jocuri, mai ales cele educative și sportive, va crește ca fiind un copil optim dezvoltat din punct de vedere fizic și psihic.

Aș vrea ca micuțul meu să aibă o copilărie cel puțin la fel de frumoasă ca a mea, iar jocurile să fie cât mai interesante. De aceea, aș vrea să aibă prieteni și să petreacă mult timp în aer liber, așa cum făceam și eu.

Rolul jucăriilor pentru copii

Jucăriile pentru copii nu sunt doar accesorii frumos colorate care pot scoate lumini sau sunete, ci reprezintă mici mentori care îi stimulează creativitatea, imaginația, abilitățile practice, deprinderile motrice și capacitățile de coordonare.

Spre exemplu, jucăriile cu cuburi de construit sunt extrem de practice și ajută la stimularea imaginației și spiritului critic al copilului, deoarece acesta are posibilitatea de a-și imagina diferite forme și planuri de construcție pe care să le urmeze. Astfel, copilul își dezvoltă capacitatea de a privi lucrurile în ansamblu și de a acționa în funcție de micul plan pus la punct.

Puzzle-urile sunt printre cele mai populare jucării educative, deoarece stârnesc curiozitatea micuțului și capacitatea acestuia de a integra diferitele forme într-un peisaj unitar.

Jocurile în care trebuie să arunce cu o bilă, să folosească o minge sau să nimerească o țintă reprezintă modalități potrivite pentru ca micuțul să-și dezvolte abilitățile motrice și să-și perceapă construcția corporală. Deși poate suna destul de abstract, aceste observații sunt fundamentate de numeroase studii de domeniu întreprinse în această direcție de cercetare, și anume dezvoltarea optimă a copilului.

Pe de altă parte, jucăriile pentru copii pot reprezenta forme prin care acesta cunoaște și alte entități din lumea înconjurătoare.

Spre exemplu, putem vorbi de figurine care să reprezinte animale sălbatice sau domestice. Neputând avea contact cu astfel de organisme încă de mic, copilul va învăța cum arată o văcuță sau un căluț, dar și un elefănțel sau o girafă. Mai mult decât atât, jucăriile care scot sunete sunt extrem de benefice pentru ca micuțul să se obișnuiască cu zgomotele produse de diferitele animale.

Cum alegi jucăriile

Dacă vrei să alegi jucăriile potrivite pentru copilul tău, este recomandat să ai în vedere anumite criterii de selecție, destul de stricte în ceea ce privește siguranța acestuia. De obicei, jucăriile sunt corelate cu o anumită categorie de vârstă, așa că este de preferat ca acestea să se încadreze în limitele de vârstă ale micuțului tău.

De asemenea, acordă o atenție deosebită materialelor din care sunt făcute acestea și eventualelor alergii pe care micuțul le-ar putea dezvolta. Evită jucăriile care au dimensiuni mult prea reduse, mai ales în cazul copiilor cu vârsta sub trei ani.

În cele din urmă, alege ale jucării care știi că-i vor fi pe plac micuțului tău. Evident, este de preferat să optezi pentru jucăriile educative, dar nu încerca să-l privezi pe micuț de la bucuria de a se juca cu un ursuleț de pluș, cu o mașinuță cu telecomandă sau cu păpușa preferată. Găsește un echilibru între cele două și micuțul tău va fi mai mult decât mulțumit.

Recomandări de jucării

Uite ce i-aș lua eu copilului meu:

Mozaic Din Lemn Cu Culori Melissa And Doug
Mozaic din lemn

Set Stampile Jungla Melissa And Doug
Set Ștampile Junglă Melissa And Doug
Set Fructe Lemn Pentru Taiat - Melissa & Doug
Set Fructe Lemn Pentru Tăiat

Pe mine mă atrag astfel de jocuri pentru că antrenarea inteligenței mi se pare genială. De ce nu am învăța mai multe prin joc și joacă? Chiar și adulții învață mai bine astfel. De ce nu le-am oferi copiilor noștri un mediu curat, sigur și confortabil în care să învețe totul despre lumea din jur? Nu există decât limitele pe care ți le impui SINGUR!

Rămânem conectați
Ultimele Articole