Web hosting pentru cei ce vor să dețină un site

Serviciile de web hosting, adică de găzduire a unui website cu domeniu crea anterior, sunt facilități puse la dispoziție de către furnizori pentru clienții care doresc să își publice website-ul pe Internet.

Cu alte cuvinte, pentru ca site-ul creat să fie vizibil online și deschis vizitatorilor, furnizorul de web hosting pune la dispoziția clientului un spațiu specific prin care să-și memoreze, pe un server conectat la internet și aflat într-un centru de date, website-ul pe care îl deține.

Pentru ca un website să fie vizibil, să poată fi accesat de către oricine și să aibă un anumit trafic de vizitatori, acesta trebuie să dispună de un domeniu web (numele propriu-zis al website-ului), de un serviciu de web hosting și de contentul specific acestuia.

Pentru ce sunt necesare serviciile de web hosting?

Găzduirea website-ului tău este absolut necesară pentru ca acesta să fie disponibil spre a fi accesat de către alte persoane. Astfel, un website care dispune de serviciu de hosting este activ în permanență și poate fi găsit prin căutările efectuate pe Internet.

Furnizorii specializați în activități de web hosting pun la dispoziția clienților posibilitatea ca acestea să poată stoca date și informații într-un spațiu specific creat și înregistrat pe un server de date.

Pentru ca o persoană să-ți poată accesa site-ul, acesta accesează înainte de toate serverul de web hosting, iar în urma acestui proces îi va fi afișat conținutul specific al site-ului pe care îl deții.

De cele mai multe ori, furnizorul de astfel de servicii alocă fiecărui site web găzduit un nume de domeniu web unic, punându-i la dispoziție nu doar un anumit spațiu de stocare specific, ci un întreg server virtual unde acestea pot fi înregistrate.

Astfel, dacă nu dispui deja de un domeniu web, la achiziționarea unui astfel de serviciu este posibil să ți se ofere și posibilitatea de a-ți crea unul.

Cât costă serviciile de găzduire web?

Nu există un anumit preț fix. În general, costurile serviciilor de web hosting depind de caracteristicile pe care vrei ca acesta să le îndeplinească, cum ar fi capacitatea de stocare, viteza de procesare, numărul de facilități puse la dispoziție, diferite extensii specifice și multe altele.

Furnizorul pune la dispoziția clientului diferite pachete de găzduire și avantajele fiecăruia. În funcție de acestea, clientul poate să aleagă oferta care se conformează cel mai bine caracteristicilor și tipului website-ului pe care îl deține.

Web hosting

Când te hotărăști să achiziționezi un serviciu de găzduire web, trebuie să fii atent la anumite aspecte cum ar fi facilitățile de care dispui, posibilitățile de administrare și configurare, adăugarea și editarea de subdomenii, date de baze, cât de ușor poți instala anumite script-uri, precum și posibilitatea de a putea cuantifica statistici privitoare la vizitatorii site-ului.

Însă printre cele mai importante aspecte se numără capacitatea fizică de stocare și viteza de procesare.

Cum o să îmi apară site-ul pe Google?

Site-ul va fi afișat cu numele domeniului pe care l-ai ales. Cu toate acestea, cum există zeci de mii de site-uri pe Internet, este nevoie ca încetul cu încetul să-i crești traficul și să îl faci cât mai vizibil. Acest proces poartă numele de „indexare site-ului web de către Google”.

Cum se întâmplă asta? Până când Google va face cunoștință cu site-ul tău, este nevoie ca acesta să primească un fel de „recomandări”. Asta înseamnă că pe Internet trebuie să existe link-uri care fac trimitere directă către website-ul tău.

Poți face asta prin postarea unor link-uri pe rețelele de socializare a căror accesare să redirecționeze persoanele către website, prin folosirea diverselor directoare web sau prin publicarea de articole cu link-uri specifice pe diferite platforme și site-ui.

După cum îți poți da seama, este esențial ca un website valabil să dispună de un serviciu de web hosting viabil, care să maximizeze potențialul de vânzare pe care acesta îl reprezintă. Mai toate companiile, instituțiile și persoanele fizice dețin un site găzduit prin intermediul cărora își pun la dispoziția clienților serviciile pe care le oferă.

Stay Connected
Latest News