Freelance content writer sau nomad digital?

Dacă ai fii content writer, ce ai alege: freelance sau digital nomad? Eu sunt freelancer acum, dar aș vrea să devin digital nomad.

Dacă scrisul îți place, atunci ar trebui să vrei să faci asta în fiecare zi. Ar trebui să faci asta pentru un ban în plus sau singurul ban. Cel mai potrivit job pentru pasiunea ta ar fi content writer și aici începe distracția.

Ar trebui să alegi unde să lucrezi, iar dacă nu suporți autoritatea, cele mai potrivite opțiuni pentru tine ar fi următoarele: freelance content writer și digital nomad. Ce să alegi când nu știi ce ți se potrivește mai bine?

Eu am ales să fiu freelance content writer și să scriu pentru o pâine sau mai multe. E pasiunea mea și nu am niciun alt lucru din care aș vrea să trăiesc. Dacă s-ar putea să stau pe un munte și să trăiesc din scris, aș face-o.

Ce înseamnă freelance content writer?

Să o luăm pe bucățele: freelance înseamnă că nu ești legat de o firmă ca în cazul unui contract de muncă. Ești colaborator, nu angajat, iar acest lucru înseamnă mult. Fiind colaborator primești un alt soi de respect, ești tratat altfel și parcă nu ai îngrădirile și limitările unui job. Lucrezi de unde vrei și de cele mai multe ori la ce ore vrei atât timp cât respecți deadline-ul.

Content writer înseamnă că te ocupi de texte. Texte pentru blog, pagini web, uneori advertoriale sau descrieri de produse. Depinde de tine ce prețuri practici pentru că advertorialele și descrierile de produse ar cam însemna copywriting, iar asta e altă mâncare de pește.

Ești așadar un om care lucrează pentru mai multe firme sau persoane care dețin site-uri și care te plătesc conform cu volumul de muncă. Poți câștiga fix cât muncești: 1200 lei – valoarea salariului minim sau 8000 lei – un salariu măricel, dar care impune un volum mare de articole sau prețuri mari.

Depinde de tine ce vrei să faci cu timpul tău. Poți lucra o săptămână 8 ore pe zi și 2 săptămâni pauză. Poți să îți iei concediu când vrei. Poți face cam orice pentru că tu ești the master of your life.

O altă opțiune pentru acest job ar fi să fii digital nomad. Străinii știu mai bine ce înseamnă asta pentru că o practică mai des.

Ce înseamnă digital nomad?

Digital nomad este freelancerul care trăiește lucrând online și nu are o locație stabilă. El lucrează din mai multe locuri, azi din Timișoara, mâine din Sighetu Marmației. Practic e mai mereu cu ghiozdanul de laptop în spate și hainele în bagaj. Se bucură de locuri noi, discuții cu oameni interesanți și vede mai multe orașe sau localități decât alții într-o viață.

Acest statut se potrivește cel mai bine oamenilor care vor să își descopere țara sau lumea și în același timp să lucreze la distanță, fără dependență de vreo locație. Am fost digital nomad pentru câteva zile sau weekenduri și a fost o experiență genială. În Brașov e cel mai frumos, dar aș vrea să încerc și alte orașe cum ar fi Timișoara sau Iași.

În București sunt multe hub-uri sau terase de unde poți lucra și te simți acceptat de comunitate aka nu se uită nimeni ciudat la tine când scoți laptopul și îl pui pe masă. Nici în Brașov nu simți adversiune sau curiozitate prostească deoarece localnicii sunt obișnuiți cu turiștii și aici timpul pare să treacă mai greu. Timpul în Brașov are răbdare cu oamenii.

Momentan sunt freelance content writer cochetând cu un job part time, dar cum se ridică toate restricțiile aș dori să pot călători iar. Abia aștept de fapt.

Tu ce ai alege dacă ai trăi din scris?