Claudiu Ciudor, călătoria eroului, de la 0 la independență financiară

Când mi-a sosit cartea lui Claudiu Ciudor, „Călătoria eroului”, am fost curioasă, dar nu mă așteptam la impactul pe care avea să-l aibă asupra mea. Deși am citit deja 20 de cărți în ultimele 6-7 luni, această lucrare a reușit să mă surprindă și să îmi schimbe perspectiva asupra carierei mele de freelancer.

Ce se află în cartea lui Claudiu Ciudor?

Claudiu reușește să îmbine în mod impecabil o poveste personală captivantă cu un plan de acțiune detaliat, care te ghidează pas cu pas spre independența financiară.

Am adorat să-i citesc povestea, să aflu mici dedesubturi, să văd rezultate și recenii, poze personale sau de familie. M-am conectat sufletește cu un om pe care îl cunosc de pe Facebook.

Acum 5 ani (wow, cât a trecut de atunci!) scriam despre el și îi vedeam potențialul strălucind pe site-ul Elitaromâniei.ro. Poți citi articolul meu aici. De atunci am tot ținut legătura, i-am susținut postările prin comentarii și am ajutat cum am putut.

OUV sau ce?

Pe măsură ce parcurgeam paginile cărții, nu am putut să nu îmi notez idei după idei, umplând 10 pagini din agendă cu planuri și strategii pe care le pot aplica direct în afacerea mea. M-am apucat să îmi scriu detaliat OUV – Oferta Unică de Valoare și i-am trimis-o la recenzat. Plan de acțiune pe următoarele luni, mai multe lucruri wow mi-am scris din carte.

Deși teoretic le mai auzisem și știam în mare despre ce este vorba, să citesc cu exemplul personal, mi-a fost mai pe înțeles.

claudiu ciudor, călătoria eroului, independență financiară

Am nevoie de o părere de la cineva care a fost cândva ca mine și nu mă sfiesc să cer ajutorul. A fost o lecție dură de înțeles și acceptat, dar am reușit. Nu poți evolua fără alții. De aceea, când îmi place parcursul, mindsetul, evoluția cuiva, merg să îl întâlnesc, îi cumpăr cartea, îi ascult interviurile, susțin cum pot și îmi iau valoare în același timp.

Dezvoltare personală sau educație financiară?

Well, e o combinație rară. Fără sentimentalisme, umplutură, glume sau pagini fără sens, cartea e bombă de la un capăt la altul.

Este rar să întâlnești o carte care nu doar că te motivează, dar îți oferă și instrumentele necesare pentru a-ți transforma viața. „Călătoria eroului” nu este doar o lectură, ci un partener de drum pentru orice freelancer din România care își dorește să își atingă potențialul maxim.

Notițele mele sunt idei pe care le aplic deja și observ îmbunătățiri în businessul meu. Materialele care îi oferă inspirație și motivație să faci diferit, mai eficient și mai bine sunt aur pentru mine.

Ca să nu zici că mint, uite aici ce mi-am notat.

Poveste reală

Ce m-a impresionat cel mai mult la această carte este sinceritatea și autenticitatea lui Claudiu. Nu doar că îți oferă o direcție clară, dar te face să te simți înțeles, ca și cum cineva ar fi deja trecut prin toate provocările tale și ar fi găsit soluțiile potrivite.

De fapt, el chiar a trecut. Parcursul său e fascinant și ador cum a evoluat ținându-se departe de lumina reflectoarelor, nu s-a expus video și nici nu a urmat trenduri.

Nu a dat din fund pe nicio melodie, a stat în umbra laptopului și a scris, a setat reclame, a făcut un curs, a mentorat, a susținut alți oameni – și-a făcut treaba și a adus rezultatele promise clienților care l-au recomandat.

Nu a dat din gură ca mulți alții, ci a făcut. Știu că succesul său nu a fost bucurie pentru mulți, dar mai știu și că are un mindset care îl ajută să nu se focuseze pe invidia altora.

Focus pe rezultate

Este omul care lucrează și arată rezultatele, nu se laudă dinainte. Îl admir pentru că acum mult timp a stat pe chat pe Facebook să mă ajute cu sfaturi, dar mai ales, pentru că a ales să rămână în România și să pună umărul la economia asta. Plătește taxe aici și dacă suferim toți din cauza inflației, e și el inclus.

Nu a ales calea ușoară să fugă departe cu banii, familia și businessul. Mai mult, dă chirie, șanse altor oameni să stea la oraș. Face ceva cu mâinile la noile locuințe de închiriat când nu își tocește creierul în strategii și planuri de business.

Arată că SE POATE și în România. În fine, pentru mine e un model și punct. Să revenim.

De la 0 la independența financiară

Pe măsură ce îmi notam ideile și îmi făceam planuri pentru viitor, am realizat cât de valoros este acest tip de educație – educația practică, aplicabilă. După cum zice și Claudiu, valoarea unei cărți citite este zero dacă nu aplici nimic din ea. Eu, una, sunt hotărâtă să implementez cât mai mult din ceea ce am învățat din „Călătoria eroului”.

Recomand această carte oricărui freelancer, fie că este la început de drum sau are deja experiență. Este genul de resursă care îți dă curajul și claritatea de a-ți urma propriul drum către succes.

Dacă vrei să afli mai multe despre el, ce face, cu și pentru cine, dar mai ales să citești studii de caz interesante, intri aici. Freelancer District este proiectul său personal și a oferit multă valoare acolo.

Mă bucur că duminică am închis telefonul și am stat în pat cu 2 agende, stiloul, cartea și am notat fiecare idee ce-mi venea creând un plan de utilizat pe termen lung.

Abia aștept să văd cum evoluează afacerea mea după ce voi aplica toate aceste idei. Iar feedback-ul meu pentru Claudiu? Jos pălăria! A reușit să creeze nu doar o carte, ci o adevărată experiență transformatoare.

PS: Am zis că am rămas cu o așa bucurie în suflet, o speranță că și EU pot?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *