Cum să-ți organizezi timpul în era vitezei

Cum să-ți îmbunătățești productivitatea în pași simpli, zilnic. Descoperă experiența mea și decide ce îți este util. Enjoy!

Uneori, ne putem simți copleșiți de numeroasele sarcini pe care trebuie să le îndeplinim zilnic. Ne gândim cum poți să îți îmbunătățești productivitatea rapid și cu minim de efort.

Ne regăsim în mijlocul zilei stresați când constientizăm că am început să ne ocupăm de lucruri mai mărunte, care nu sunt atât de urgente și nu mai avem timp pentru activitățile cu adevărat importante.

După care vine rapid seara…. a trecut încă o zi în care nu am reușit să facem acea sarcină importantă, pe care ajungem să o amânăm pentru ziua următoare.

Dacă și tu te simți blocat într-un astfel de cerc vicios, vreau să îți împărtășesc câteva obiceiuri care m-au ajutat să devin mult mai productivă și organizată. Sunt sigură că îți vor fi și ție de folos.

Agenda e sfântă (utilă), mă rog

În primul rând, este esențial să-ți creezi o agendă, fie ea virtuală sau fizică, pentru a-ți ține notițe cu toate lucrurile pe care trebuie să le îndeplinesti zilnic. Nu contează formatul agendei, ci important este să ai una.

Scrisul de mână ajută creierul să ducă în subconștient o lanternă cu care luminează tot mobilierul. Vei descoperi canapele, scaune și mese de care nu știai odată ce pui lanterna pe ele.

Nu numai că descoperi ce ai de făcut, dar capeți claritate pentru a te organiza mai bine. De aici începe drumul spre eficiență maximă și productivitate cât mai ridicată cu minim de efort.

Ia pixul, stiloul și agenda și apucă-te să scrii ce vrei să faci.

Prioritizare pentru maxim de eficiență

Următorul pas pe care trebuie să îl faci este să-ți priorizezi cele mai importante sarcini și să le adaugi pe lista ta zilnică de activități. Evită să le așezi într-o ordine aleatoare pentru că te vei pierde în ele și la final de zi… Vei vedea că nu ai bifat ce era mai important.

A fost demotivant pentru mine să văd de mai multe ori că am muncit peste 8 ore în acea zi și tot nu am terminat ce aveam de făcut sau am lăsat cei mai importanți clienți la urmă. La urma zilei, niciodată nu există un zvâc nou de energie.

Marchează fiecare activitate pe care reușești să o îndeplinești în agendă, pentru a-ți stimula creierul să finalizezi și celelalte task-uri rămase. Cel mai important, începe-ți dimineața cu acele taskuri dificile de care încerci să fugi.

Odată bifate nu numai că te vei simți super erou, dar vei avea recunoștință și energie pentru a susține sarcinile mai mici, mai facile, mai puțin importante.

Auto-deadline: mă forțez singură

Pentru activitățile fără un termen limită prestabilit, impune-ți singur un deadline. Acest obicei te va ajuta să devii mai productiv și să simplifici gestionarea timpului.

Am tendința de a amâna și procrastina taskurile care nu îmi plac sau pentru clienții dificili. Cred că nu sunt singura care face asta. Totul se întâmplă în mintea noastră și lăsăm temerile, vocile negativiste să ne conducă întreg corpul.

E timpul să te disciplinezi cu forță și blândețe în același timp. Un fel de asertivitate pentru sufletul zvăpăiat care vrea rezultate, dar zburdă pe câmpii în loc să se așeze la laptop.

Îmbunătățești productivitatea: Cu o seară înainte

Nu uita să îți faci lista pentru ziua următoare cu o seară înainte, astfel încât să începi fiecare zi cu o direcție clară și un plan bine stabilit.

Acestea sunt câteva sfaturi simple pe care ți le recomand, dar adevărul este că mi-au îmbunătățit activitatea cu peste 30% și mă ajută să finalizez proiectele la timp, să nu uit să fac acele mici activități care îmi umplu ziua. De când îmi organizez activitățile zilnice în funcție de priorități, reușesc să realizez micile task-uri după ce termin ceea ce este mai important.

Începe și tu să-ți ții o agendă cu sarcinile pe care le ai de îndeplinit pentru a-ți crește productivitatea și pentru a reuși să profiți la maxim de timpul liber pe care îl poți câștiga cu ajutorul ei.

Aștept cu nerăbdare să aflu de la tine cât de mult ți-a îmbunătățit viața de zi cu zi acest simplu lucru pe care îl poți implementa chiar de astăzi.

Rămânem conectați
Ultimele Articole