5 metode de creștere venituri în 2024

Vrei să afli 5 metode de creștere venituri în 2024? Ai nimerit bine aici. Citește și aplică în curând pentru a vedea rezultate.

Potrivit unui studiu publicat pe www.mediafax.ro, peste jumătate din români au luat în calcul schimbarea domeniului în care activează, în următorii 5 ani. Totuși, dacă ne uităm în jur, observăm că dintre toți cei care nu planifică și doar visează, foarte puțini reușesc să obțină o creștere venituri notabilă. Iar acest comportament este cu atât mai des întâlnit în rândul angajaților care vor să treacă la freelancing.

Ce îi ține pe loc pe acești oameni în a-și urma obiectivele?

Experiența îmi spune că stabilitatea, confortul și siguranța care vine la pachet cu un job. Fiecare dintre noi s-a bucurat în momentul în care a reușit să ajungă la o stabilitate financiară.

Și nimeni nu vrea să-și părăsească zona de confort sau să ia o decizie necalculată, care într-o bună zi poate îl va costa părul de pe cap din cauza stresului. Iar pentru majoritatea persoanelor, singura soluție pentru reconversia profesională este să lucreze de 2x cât până acum – decizie care îi afectează timpul liber și calitatea vieții.

Până la urmă, pentru asta muncim cu toții, nu-i așa?

Totuși, există modalități prin care nu ești nevoit să renunți la jobul actual, dar poți căpăta experiență, să primești o imagine despre lumea freelancingului și între timp, să-ți dezvolți abilitățile de care vei avea nevoie pe termen lung în acest domeniu. Iar nu în ultimul rând, să începi să câștigi bani din ceea ce îți place cu adevărat să faci.

Iată care sunt cele 5 metode prin care să-ți crești veniturile în 2024:

1.      Extinde-ți cercul social prin networking

Ieși la evenimente, participă la webinarii și interacționeză cu persoanele din mediul online. Cu alte cuvinte, găsește acele locuri în care se adună oamenii care au aceleași obiective, valori și mentalitate ca și tine. Pe o parte, printre oamenii aceștia îi vei găsi pe cei care au nevoie de serviciile tale.

Pe de altă parte, odată ce ai acces la un om, obții acces la întreaga lui rețea de cunoscuți. Recomandările nu sunt degeaba una dintre cele mai eficiente metode de a câștiga noi clienți.

2.      Învață vânzări și marketing

Faptul că nu lucrezi în marketing, nu înseamnă că n-ar trebui să ai cunoștințe de bază din acest domeniu. La urma urmei, serviciile pe care le oferi sunt o soluție la problema clientului de la care vrei să obții o colaborare.

Fie că ești traducător sau faci graphic design, trebuie să știi cum să te poziționezi în piață, cum să-ți găsești clienții ideali și cum să-ți vinzi serviciile oamenilor care chiar au nevoie de ceea ce oferi.

3.      Creează-ți propriul brand pe Social Media

Degeaba ai o abilitate din care poți câștiga bani, dacă nu ai creat contextul prin care să ajungi la oamenii interesați de serviciile tale. La capitolul acesta, Social Media rămâne în topul instrumentelor gratuite care te ajută să-ți vinzi serviciile.

Creează-ți propriul brand personal, fii prezent constant în mediul online și dă șansa clienților tăi potențiali să te cunoască. Cu mai multe detalii despre cum poți face asta, voi reveni într-un articol viitor.

4.      Obține colaborări win-win cu alți freelanceri

Conectează-te cu freelancerii care au deja rezultate în domeniul în care vrei să lucrezi. Uneori, tot ce ai nevoie este un sfat, o recenzie sau o mână de ajutor de la un om care se află cu câțiva pași înaintea ta.

Ca exemplu, dacă scrii conținut, poți să te asociezi cu cineva care face graphic design. Sau poți să-i ceri acelei persoane să te introducă cunoscuților săi, poate ajunge știrea la cineva care are nevoie de serviciile tale.

5.      Cere ajutorul unui mentor, coach sau psihoterapeut

Ca freelancer, trebuie să te dezvolți constant în două direcții.

Pe o parte, trebuie să știi cum să lucrezi smart și cum să devii mai bun în ceea ce faci. Pe de altă parte, trebuie să investeși în tine ca persoană: de la cum îți organizez viața de zi cu zi, până la cum îți gestionezi emoțiile în situații de criză (pentru că cu toții avem astfel de momente, chiar și cei cu zeci de ani de experiență în spate).

Dacă momentan nu-ți permiți serviciile unui coach, psihoterapeut sau mentor, caută un specialist cu care poți face schimb de servicii. Poate te gândești că lumea lucrează doar pentru bani.

Însă, ai fi surprins câți specialiști există, care nu se gândesc doar la cum să-i stoarcă de bani pe ceilalți, ci chiar îi ajută cu drag pe cei la început de drum. Exact cum au fost și ei cândva ajutați.

Rămânem conectați
Ultimele Articole