Cursuri de marketing digital pentru începători

Dacă nu știai deja, trăim într-o eră digitală. Totul merge în direcția digitalizării, iar joburile se schimbă. Tot mai puțini oameni au meserii vechi care implică multă muncă fizică, iar tinerii al căror IQ este peste medie se îndreaptă spre joburile în IT. Când vorbim de joburi în IT nu ne referim numai la ingineri și programatori. Există și alte posturi în marketingul digital de care ne lovim zi de zi. Hai să aflăm împreună cum ajungi să lucrezi pe un post în marketing digital și de ce cursuri ai nevoie!

Cursuri de marketing digital pentru începători

Marketing digital. Ce înseamnă mai exact asta?Well, unii oameni din spatele unor firme încearcă să vândă produsele sau serviciile lor prin intermediul mediului online. Cine? Aproape toți cei care au o afacere în zilele astea.

Lumea își petrece viața online, așa că unde ai putea să le spui de produsele tale mai rapid și mai ușor? Le dai informația în „curtea” unde îi găsești. Îi vezi pe Facebook, le dai Google Ads și le bagi în ochi lenjeriile tale de pat.

Îi vezi că își caută pe Google produse de păr, le pui în primele rezultate ale căutării anunțurile tale plătite. Când dau click ajung pe site-ul tău de produse naturiste în loc să ajungă pe Emag și să îi pierzi. Dacă le place ce văd la tine, ai șanse mari să își comande produse.

Pe orice rețea de socializare lucrurile stau la fel. Scopul fiecărui antreprenor este să îți capteze atenția, să te atragă pe site-ul său și să te facă să cumperi ceva. Pentru a-ți lua bănuții din buzunar în schimbul unui produs sau serviciu, ei se folosesc de tot felul de tertipuri care adunate laolaltă creează marketingul digital. Deci, până la urmă dacă înveți despre marketingul digital de fapt înveți să atragi oamenii în mediul online și să le vinzi ceva.

Totul se reduce la a vinde. A atrage, a informa, a capta atenția, a impresiona, a manipula în sensul bun, a negocia și a primi banii utilizatorului. Odată ce ai înțeles cum merg lucrurile ești pe calea cea bună.

Hai să vedem ce cursuri ți-aș recomanda eu să faci dacă abia acum afli ce e ăla marketing digital.

Atelier Google – Marketing digital

Numele cursului este: Bazele marketingului digital și îl găsești aici. Eu l-am făcut acum vreo 5 ani când era singurul oferit de marele Google. Am mers la o conferință la București unde era prezentat și se dădeau diverse informații. Cum nu aveam o afacere și mi se părea că toate interacțiunile cu publicul erau numai pe latura asta am plecat la jumătatea conferinței.

Am venit acasă unde am continuat cursul și mi-am obținut diploma. Pe atunci nu prea înțelegeam cum o să mă ajute acest curs, dar în timp tot efortul depus a meritat. Nu este un curs greu și merită fiecare minut investit în el. O să înțelegi mai târziu despre ce vorbesc.

DigitalDeepak.com – Digital Marketing Course

După cum ai putea observa, acest curs simpatic este ținut de un indian. Înainte să mă înjuri că te trimit să înveți de la indieni nu uita că unii dintre ei au muncit enorm și au ajuns foarte sus. Sus ca bani, poziție, putere.

Nu sunt de subestimat, trebuie doar sa fii atent de unde îți iei informația. Eu l-am făcut și mi s-a părut similar, dar în completarea cursului de la Google în mici părți. Adică totul este explicat altfel, la final primești un certificat, este gratis – ce mai vrei? Ești începător, nu trebuie să faci nazuri la ceea ce te ajută. Acest curs poate fi accesat aici.

Rezistența Online – Curs Marketing Online

Aici eu am făcut cursul de Content Writing alături de Marius Bujor și am fost extrem de mulțumită de investiție. Eram în 2019 și am putut merge la București la locația lor, a fost o experiență foarte faină pe care aș repeta-o oricând.

Atât de mulțumită am fost că am scris despre Marius Bujor un articolaș aici. Aș mai vrea să fac un curs de SEO și de Social Media atunci când se vor relua cursurile face to face. Îmi place experiența asta și mă ajută să scap de emoții. La astfel de cursuri dai peste oameni diferiți, din domenii profesionale diferite care vor să se dezvolte. Ai ce discuta cu ei și uneori mai rămâi și prieten cu cineva. Recomand 1000%!

Pentru o lectură ușoară îți ofer un mic bonus. Un articol despre cum vinzi online rapid și ușor. Citește aici mai multe.

Odată ce vei trece prin aceste cursuri vei înțelege ce e marketingul digital, cum se fac banii și mai ales prin ce instrumente. Apoi poți să te orientezi spre un job în acest domeniu care este din ce în ce mai căutat.

Rămânem conectați
Ultimele Articole