Unde găsești joburi ca freelancer începător

Când decizi să devii freelancer, nu prea știi de unde să începi și ce să faci. Ai nevoie de o direcție și mai ales de site-urile potrivite. În cei 7 ani de când lucrez online am testat o mulțime de site-uri și am ajuns la următoarele concluzii.

Cei care visează să câștige bani de acasă, trebuie să știe că este mai dificil decât ar părea. De aceea, orice freelancer începător are nevoie de cât mai mult ajutor posibil. Nu îl va primi întotdeauna pentru că în 2021 competiția este mai mare ca oricând, dar azi va primi ceva gratis.

Unde găsești joburi ca freelancer începător

Știm cu toții că există site-uri dedicate oricărui domeniu. Astfel că pentru freelancing există câteva site-uri bune în funcție de ce vrei să faci. Eu mă axez pe content writing, puțin copywriting, introducere date și research, testare de aplicații și redactare de review-uri. Îmi place să lucrez pe proiecte variate, din domenii cât mai diverse.

  1. Pe Fiverr poți începe să îți vinzi serviciile la prețuri ce încep de la $5 și pot ajunge la mii de dolari. Site-ul ia 20% taxe, în 2 săptămâni banii sunt verificați și îi poți retrage în Paypal. Este important să îți faci o reputație, să primești feedback-uri de 5 stele și să îți creezi oferte aka gigs atrăgătoare.
  2. Linkedin – aici firmele postează foarte des ce joburi au disponibile, dar mai des de atât vei vedea antreprenori care postează că au nevoie de ajutor. Ei vor împărți sarcinile lor cu alte persoane, fenomen ce se numește outsourcing. Este mai greu să „prinzi” joburi aici, dar este unul dintre cele mai serioase site-uri/platforme de joburi.
  3. Facebook groups – există o mulțime de grupuri pe care poți găsi oferte de colaborare și joburi part-time/full-time pe orice domeniu. Uite doar câteva pe care activez eu:

Viață de freelancer

Freelancer România

Antreprenor și freelancer în România

https://Joburi (publicitate, marketing, pr, jurnalism)

Freelancer Talk

Fiecare grup are o anumită dinamică, atmosferă, are reguli proprii și fiecare este util la ceva. Am găsit mereu postări interesante și de aceea le promovez.

4. Site-uri unde poți găsi joburi part-time atunci când freelancingul pe proiecte sau pe termen scurt dă eroare: AdJob.ro, Jobssup.com, Ejobs.ro, Hipo.ro, Jobzz.ro.

5. Site-uri internaționale pentru joburi de scurtă sau lungă durată:

Freelancer.co.ro – varianta în română a site-ului Freelancer.com.

Peopleperhour.com – similar site-ului Fiverr. Îți postezi oferta și oamenii te angajează la oră. Personal nu am primit joburi aici, dar am cont.

Remotehub.com – aici este mai dificil să prinzi un job, dar dacă o faci vei fi plătit foarte bine, adică la standarde americane.

Flexjobs.com –  un alt site de elită atunci când vine vorba de beneficiile joburilor, dar și responsabilitățile sunt pe măsură.

Pe final, te las cu câteva sfaturi pentru o carieră de succes în freelancing.

5 sfaturi despre startul în freelancing

  1. Fii dispus să înveți și depune efort pentru asta!
  2. Nu promite mai mult decât poți livra!
  3. Ține-te de promisiuni!
  4. Primele review-uri/feedback-uri sunt cele mai importante. Străduiește-te să iei 5*!
  5. Documentează-te/Updatează-te constant! E esențial pentru a rămâne pe piață.

Succes pe calea freelancingului!

 

PS: Dacă vrei să vezi ce mai postez pe FB, intră aici.

Rămânem conectați
Ultimele Articole